RAZLAGA LOGOTIPA "ZASVETI"

 

Logotip "ZaSveTI" skriva v sebi Jezusove besede: "Vi ste luč sveta".
Zasnovan je bil kot spodbuda mladim odraslim kristjanom, da sprejmejo Jezusa Kristusa v svoje življenje, mu pustijo, da jih s svojo ljubeznijo posveti in postanejo luč za svet.

Središče logotipa je TI s t-jem v obliki križa in svečko na mestu i-ja. Predstavlja Jezusa, križanega in vstalega, ki je luč sveta. Njegova ljubezen je ogenj, ki vžiga srca vseh tistih, ki stopijo z njim v zaupen oseben odnos.
"Zasveti" v sebi nosi tudi besedo "sveti" - s svetniškim sijem nad črko e - ki kaže na dar in poklic, ki smo ga vsi kristjani prejeli pri krstu: "Bodite sveti, kakor sem jaz svet". 
In končno sta tu še besedi "za svet". Mišljeni sta kot klic naj Kristusovo luč ponesemo v svet, k bratom in sestram, ki hrepenijo po Božji ljubezni.

"ZaSveTI" je torej preprosto povabilo vsem kristjanom - še posebej mladim odraslim - naj še bolj odprejo srce svetlobi vstalega Kristusa, da jih razsvetli in posveti ter napravi za luč sveta. Tako bodi...

"Kaj pomeniš? Kaj pomeni biti ti? Ogleduješ se v drugih ljudeh kot v ogledalu. Kaj je v tebi dobrega, kaj zlega? To, da zunanji videz prenašaš na notranjega, je zmota. Kaj je v tebi vrednega, da ljubiš, in obratno? V neskončni daljavi včasih pomežikne drobcena lučka. Mežika in ugaša, mežika in ugaša ... Nikoli ne bo bolje, mogoče pa vendarle, pa spet mogoče, pa spet nemogoče ...


Namenoma greš brez dežnika v nalivu skozi tivolski park. Sanjariš o tem, kako bi bilo, če bi zdajle nasproti prišel nekdo z odprtim dežnikom in rekel: "Preveč si lepa, da bi te dež premočil."
Sanjariš, da v dolgi rožnati krinolini pritečeš z gradu po belem stopnišču v objem nekoga, ki te čaka z odprtim naročjem. On je tisti, ki reče: "Končno si prišla!"
Vživljaš se v tistega, ki te čaka ob vznožju stopnišča in dahne: "Končno!"
V resnici pa čakaš samo sebe."


                                                         (Svetlana Makarovič, Luciferka, str. 65)

 

https://www.slovenskenovice.si/images/slike/2019/07/05/o_252753_1024.jpg

Dodatne informacije