MOJE TELO GOVORI LJUBEZEN

Saj veš, da ima tudi telo svojo govorico. In z njo lahko celo brez vsake besede drugemu sporočim kdo sem, kaj čutim, kaj mislim… Sporočila telesa so lahko prijazna (prijateljski stisk roke, ljubeč objem) ali pa groba, agresivna (dvignjen sredinec, klofuta…). Vsekakor pa je res, da telo lahko govori. In ker zna govoriti, zna žal tudi lagati…

Ta stran je namenjena učenju pristne govorice telesa, oblikovanju telesnega jezika ljubezni.  Ja, telo je potrebno naučiti govoriti ljubezen.

Misli, ki bodo zbrane na tem mestu, večinoma ne bodo moje. Saj, kaj pa jaz vem… Skušal bom zbrati različne vsebine, ki ti bodo odpirale vrata v svet, v katerem telo govori ljubezen. Upam, da mi bo vsaj kolikor toliko uspelo… in da boš tukaj našel/a nekaj spodbud pri odkrivanju resnice o človeškem telesu kot čudovitem instrumentu ljubezni...

 Christopher West: SVOBODA ZA LJUBEZEN - Zakaj sem tukaj?:

 

In še nekaj besed o teologiji telesa (Christopher West):

 

 

Marija, ljubljena hči Boga Očeta, svojo dušo zaupam v tvoje varstvo. Varuj Božje življenje v meni. Ne dovoli, da bi ga izgubil/a zaradi greha. Varuj moj um in mojo voljo, tako da bodo vse moje misli in želje všeč Gospodu.

Zdrava Marija…

Marija, ljubljena Mati Božjega Sina, svoje srce zaupam v tvoje varstvo. Naj te ljubim z vsem srcem. Naj si vedno prizadevam ljubiti svoje bližnje. Pomagaj mi, da se bom izognil/a ljudem – tudi »prijateljem« – ki bi me vodili stran od Jezusa in v grešno življenje.

Zdrava Marija…

Marija, ljubljena Nevesta Svetega Duha, svoje telo izročam v tvoje varstvo. Naj se vedno spominjam, da je moje telo dom Svetega Duha, ki prebiva v meni. Naj nikdar ne grešim proti Njemu z nečistimi dejanji – sam ali z drugimi – naj ohranim krepost čistosti.

Zdrava Marija…

Sveti Jožef, prosi za nas.

Sveti nadangel Rafael, prosi za nas.

Sveta Marija Goretti, prosi za nas.

Amen.

Dodatne informacije