“Žena podpira tri vogale pri hiši …”

… je rekla Mojca in se nasmehnila:
Njen mož Tonček pa se je hitro znašel in ji odgovoril: “Ampak naša hiša ima osem vogalov …” In vsi smo se zasmejali …

Ponedeljek, 5. 3. 2018 – Dom sv. Jožefa nad Celjem

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

Čeprav je ura zame že pozna (22.32), sem se odločil, da napišem par besed. Konec koncev pa imamo jutri mašo šele ob sedmih in noč ne bo prekratka.
V zadnjih dneh se Gospodu zahvaljujem predvsem za dar prijateljstev z vami, dragi možje in žene, očetje in matere. Kako dragoceno je zame, da me z veseljem, naklonjenostjo in ljubeznijo sprejemate v krog svojih družin! Hvala, da lahko po vas okušam lepoto, toplino, globino in izzive vaših življenj!
Hvala Jani in Lidija, da sem lahko petkov večer preživel pri vas. Katarina je res čudežno lep otrok! Joba in Klaro bom pa – vsaj upam – še imel priložnost bolje spoznati … Lidija, hvala za izvrstno krompirjevo juho, okusne šnite in solato – oprosti, da sem vse pojedel (saj veš: egiptovske kobilice in podobno …). Jani, hvala, da si mi z nočno vožnjo v Škofjo Loko omogočil, da sem bil dlje pri vas … In Katarina, ne bom pozabil na angelčka – enega imam že ugledanega!
Hvala vama, Tonček in Mojca, da sta vsa ta leta potrpežljivo čakala, da si vzamem čas za vas. Tako dolgo me ni bilo pri vas, da ni čudno, da me Grega sploh ni več poznal … In fantje, legende ste! Grega, razturaš na saksofonu! Vidva, Jure in Matej, pa – kar ne morem verjeti, da brata v teh letih lahko tako lepo sodelujeta! Užival sem! A ne samo to … Ko sem vas poslušal, ko sem okušal, kako lepa družina ste, sem vas potiho blagoslavljal! To je namreč največ, kar vam lahko dam v zameno, da ste me sprejeli in da me imate radi! Tudi jaz vas imam res rad … Bom skušal to konkretizirati v bolj pogostih obiskih …

In kaj naj napišem tebi, ki bereš te misli?
Če si mama ali oče, te prosim samo eno, da pomagaš svojim otrokom odkriti duhovni poklic. Ne ustraši se, nočem biti muholovec! Vsak človek ima duhovni poklic. Vsakogar Sveti Duh vabi in kliče k sreči. In biti mož in žena, oče in mama, ni nič manj duhoven poklic, kot biti redovnica, duhovnik, škof, papež ali brat kapucin (vrstni red niti slučajno ni naključen, ker je zame osebno biti kapucin “tisto najboljše, tisto ta pravo”, za papeža pač nisem …)
In če si mlad/a?
Ne boj se, nikar se ne boj na stežaj odpreti vrat srca Jezusu. Prisluhni glasu Duha in našel boš pot k sreči … To verjamem, iz tega živim, to vsak dan znova izkušam!

Oče naj v Jezusu objame tvoje srce in ga umiri, da boš slišal nežni glas Duha!

brat Jaro

https://old.slovenskenovice.si/sites/slovenskenovice.si/files/styles/s_1280_1024/public/dti_import/2016/04/21/image_15706388_0.jpg?itok=4u9bIsyj

 

En odziv na ““Žena podpira tri vogale pri hiši …”

  1. “Ne boj se, nikar se ne boj na stežaj odpreti vrat srca Jezusu. Prisluhni glasu Duha in našel boš pot k sreči … To verjamem, iz tega živim, to vsak dan znova izkušam!”
    V tem priporočilu se vam popolnoma pridružujem.

    Dokler sem hotela vse sama, zgolj s svojimi močmi in znanjem, se je vse v meni, v zakonu in v družini, podiralo.
    S pomočjo knjižice, Ženska, duhovniško srce, ki nazorno pokaže pomembnost izročitve ženske, ki je samska, žena ali mati, Gospodu, hkrati pa pomaga prepoznavati izvirni greh izvorne družine, so stvari, z izročitvijo Njemu, začele dobivati tisto mesto, ki si ga je zamislil naš Stvarnik. In vse teče po Njegovi zamisli in prav.
    V družino se je vrnil Njegov mir, odnosi pa so postali spontani in ljubeči.
    Zjutraj, ko si vzamem čas za dialog z Njim, z dovolj molitve, blagoslavljanjem in obiskom sv. maše, se dano od Gospoda, ohranja.
    V našem vsakdanu, pa vsak dan znova, prepoznavam male čudeže, ki so darilo Njegove Ljubezni in me pripravijo do solz zahvaljevanja, ob občutenju Njegove prisotnosti in skrbi za vse nas.

    Ko postavimo Gospoda na prvo mesto, vse ostalo stoji na pravih.
    Naše življenje pa je zopet dobilo Žive barve, predvsem pa, barvo Ljubezni.
    Bogu hvala!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja