ČAKALNICA – GLOBINA ALI ŠIRINA, TO JE ZDAJ VPRAŠANJE?!

Četrtek, 8. 3. 2018 – Dan žensk

Hvaljen Jezus!

Drage, cenjene in spoštovane ženske, ne zamerite, če sem najprej pozdravil Gospoda. To sem storil v veliki hvaležnosti za vas, ki nam moškim – s tem, kar ste – iz dneva v dan odpirate vrata v svet srca in nas izzivate, da se ne zabubimo v svojih predalčkih. Bližina, sočutje, intuicija, globina, zvestoba, … uff, koliko je stvari, s katerimi nas bogatite. Vse najBožje! Gospod, daj Rosi Luxemburg veselje in srečo nebes!

Naj se vrnem dober teden nazaj.
Ker je bil zunaj mraz in ker je imel vlak iz Jesenic kar nekaj zamude, sem stopil v čakalnico. Opazoval sem … to res rad počnem.
Petnajst se nas je grelo na toplem. Pet jih je bilo starejših od mene (rojen sem dober mesec pred Woodstockom) in devet precej – verjetno vsaj dvajset let – mlajših. In kaj sem opazil?! Vsi mlajši so bili zatopljeni v ukvarjanje s svojimi mobilnimi “prijateljčki”, vsi starejši pa so mirno sedeli in “zapravljali čas”. In jaz? Priznati moram, da sem polovico teh desetih minut tudi sam posvetil “prijateljčku”, potem pa sem se prepustil lepoti trenutka …
In vame je priplavala misel – glede na nežnost, s katero je vstopila v moj razum, bi si jo upal pripisovati Svetemu Duhu – o globini in širini. Kaj nam silna množica informacij in impulzov, ki nam jih vsak trenutek omogočajo “pametni” telefoni, v bistvu ne krade priložnosti, da bi se v tišini spustili v globine svojega srca? Kaj ni širina v tem primeru tudi plitvina?
In ko sem včeraj s silnim navdušenjem poslušal gospoda Miha Kramlija sem samo kimal … Med mojimi zapiski pa je z velikimi črkami vijolične barve zabeležena tudi njegova misel: “Podatkov o sebi imamo vedno manj – ne gremo v globino – o svetu pa vedno več! … Resnica življenja ni več pomembna, pomembno je, da je fajn!”

In potem mi ni preostalo nič drugega, kot da na popoldanskem klepetu v Mariboru samo občudujem Slavca, bolj znanega pod imenom Il Presidente, kako svobodno uporablja svoj “neumni” telefon. Ded je pameten, ni kaj …

Lep dan v Gospodu!
Bog te blagoslovi po Mariji!

brat Jaro

Rezultat iskanja slik za smart phone

2 odziva na “ČAKALNICA – GLOBINA ALI ŠIRINA, TO JE ZDAJ VPRAŠANJE?!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja