Šoferjeva izpoved vere

Povezana slika

Še enkrat jaz …
(še vedno je sreda, 28. 2. – ura je šele 9.25, jaz pa ti “težim” že tretjič danes)

To res moram napisati …
Ne vem kako pogosto ti poslušaš radio, priznati ti moram, da ga jaz zelo redko. V sobi imam rajši tišino, če pa se mi zahoče glasbe, jo rajši sam izberem na youtube-u.
Ker pa sem veliko na javnih prevoznih sredstvih, predvsem avtobusih, pa vednarle slišim kar nekaj različnih radijskih vsebin. Mnogokrat sicer niso po mojem okusu, a kdo mi je pa kriv, da nimam šoferskega izpita in se po svetu prevažam z avtobusi.
No, na avtobusih res lahko slišim sto različnih radijskih postaj, zelo, zelo redko pa naletim na šoferja, ki bi se odločil za predvajanje radia Ognjišče. Moj dragi prijatelj Andrej, ki je šofer mestnega avtobusa, vem, da to počne, za drug primer pa do nedavnega nisem slišal.
V zadnjih tednih pa sem se na progi Ljubljana – Škofja Loka kar nekajkrat peljal z gospodom, ki je v avtobusu redno predvajal program Radia Ognjišče. In to tudi takrat, ko so bile na sporedu oddaje s poudarjeno krščansko vsebino.
Tako se je včeraj zgodilo, da smo potniki poslušali najprej o križevem potu v spomin na mučenca Daniela Halasa, potem je “grmel” glas brezjanskega postnega pridigarja – način mi je bil sicer precej tuj, se je pa moje srce silno razveselilo, ko je omenil Marijino cerkev na Blejskem otoku kot drugo najstarejše mariansko svetišče na slovenskih tleh (za Gospod sveto) – na koncu pa mi je srce pobožala še čudovita pesem Silvestra in Marije Bukovec Prinašam ti (spodaj lahko prebereš besedilo – posnetka žal nisem našel).
In ko sem v Tivoliju zapuščal avtobusa sem se za hip pomudil pri šoferju, tem pogumnem bratu v Kristusu, in mu priznal, da me je njegova drža nagovorila. Preprosto moral sem mu reči: “Hvala, ker z izbiro radijske postaje pričujete o svoji veri!” Hvaležno me je pogledal …

Saj je res, kajne, da s svojimi odločitvami lahko tako preprosto in vendar močno pričujemo, da nas je osvojil Kristus!

Dobre, svete izbire ti želim!

BTBpM
br. Jaro

 

P. S. Pa še obljubljeno besedilo:

PRINAŠAM TI (Silvester in Marija Bukovec)

Ref:
Prinašam ti vse žalitve Gospod,
umazano delo svojih rok,
prinašam ti vse sovraštvo sveta,
slutm reko krvi
Ljubeče s križa polzi.

Hvala ti, moj Jezus,
ker zvesto mi odpuščaš,
že davno preden se zavem,
ti mi podstavljaš ramo,
naj me odreši tvoja moč.

Daj mi moč, moj Jezus,
da ne bom množil trpljenja,
da ne bom sokriv umiranja,
v globino moje duše
naseli se za vekomaj.

 

En odziv na “Šoferjeva izpoved vere

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja