Zdravilna puščica v moje prevzetno srce

Binkoštni ponedeljek, 21. 5. 2018 – Praznik Marije, Matere Cerkve

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

Tokrat bom kratek – zadnje dva dni boleham in nisem ravno v formi …
Saj verjetno tudi ti že veš, da se res rad ponašam z lepoto Bleda, pa čeprav nimam za to, da sem večino svoje mladoste preživel na tem res lepem kraju, nobenih zaslug … Sam ga imenujem NKNS (najlepši kraj na svetu). Pred kratkim pa sem v eni izmed blejskih trgovinic odkril lonček z napisom BLED – Best Location Evere Dreamed – in to je samo še utrdilo prepričanje, da imam prav … Tudi naše vrle loške klanovke (skavtinje) so ob izzivu, ki sem jim ga dal, odlično interpretirale besedo BLED – Blue Lake Endless Dream!!!
No, verjetno si se ti, ki si Lepota in vse ustvarjaš lepo, že precej dolgočasil ob mojem neprestanem ponavljanju iste pesmi – tudi br. Jožko, ki je Bohinc, jo mora poslušati vedno znova … In si se odločil, da me nežno posvariš …
Ko sem se iz enega izmed mnogi potepanj (veš, to so taka sveta, pavlovska potepanja) po Sloveniji vrnil domov, sem na stopnicah pred našo cerkvijo sv. Ane srečal gospoda iz Francije. Spregovorila sva par besed, potem pa se nama je pridružila še njegova žena. Gospa je po rodu iz Bosne, je pravoslavna kristjanka in častilka p. Pija. Oba sta bila navdušena nad lepotami Škofje Loke, jaz pa sem – nič hudega sluteč – skušal (po stari, ne tako zelo dobri navadi) vplesti še Bled. Vprašal sem ju, če sta ga že obiskala.
“Ja, bila sva tam,” sta mi odgovorila: “a tukaj je lepše!”
No, pa imam … Škofja Loka je lepša od Bleda!

Še dobro, da sem sedaj tukaj doma, kajne?!

Bližine, nežno ljubeče bližine ti želim!

br. Jaro

Povezana slika

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja