Velika žrtvica za rešitev grešnikov

Sreda, 16. 5. 2018 – god sv. Marjete Kortonske

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

Saj se mi kar zdi, da se boš na koncu tega zapisa smejal/a in se čudil/a, kakšen velik revež sem, a kaj zato … Že dolgo sem navajen, da Gospod Jezus prav po mojih slabostih uspe narediti največ! Jezus, hvala ti za to! Ker ti ne obupaš nad mano, tudi jaz ne obupujem …
Danes sem daroval sveto mašo ob 8ih, kar je pomenilo tudi, da sem po evangeliju prebral današnje šmarnice o pastirčkih iz Fatime. In prav tu si me čakal, Gospod, da me z iskrico Duha prebudiš v nov dan. Da prebudiš moje srce!

(nadaljujem … je že četrtkovo dopoldne)
V šmarnicah je pisalo o žrtvah, ki so jih pastirčki prostovoljno sprejemali nase kot duhovno pomoč grešnikom na poti spreobrnjenja. Vsako, še tako drobno priložnost so uporabili kot duhovno orožje v boju zoper zlo, ki uničuje sedanje življenje in ogroža večno srečo toooolikih! Odpoved sladkemu sadju, molitev, potrpežljivo prenašanje bolezni, bolečin, zasramovanja … Vse lahko postane sveta daritev in pomoč ogroženim bratom in sestram. Saj vsi dobro vemo – kajne – da hudič hodi okrog kakor rjoveč lev in išče koga bi požrl! Zoperstaviti se mu moramo v veri – pa ne samo vsak zase, ampak še posebej za tiste, ki omagujejo pod težo grehov. Apostol Pavel zelo jasno pohvali (v 4. poglavju Pisma Kološanom) svojega sodelavca Epafra-ja, da se v svojih molitvah nenehno bojuje za druge.
No, in k temu svetemu boju me je po šmarničnem branju poklical Gospod Sveti Duh!
Ja, takoj sem vedel, za koga se moram ta dan posebej bojevati … Kaj pa naj uporabim kot orožje?!
V meni je zaživela misel: “Odpovej se obisku trgovine!” OK?! Je to to? Res je namreč, da sem že vse domislil, kako se bom ob povratku s srečanja s Francijem in s. Andrejo ustavil v nakupovalnem središču na Grencu. Priznati moram, da se rad ustavim v trgovini, in da skoraj vedno najdem kaj “silno uporabnega”. In nemalokrat se zgodi, da doma jasno spoznam, da sem spet nasedel potrošniku v sebi in kupil stvari, ki jih sploh ne potrebujem. In potem se res ne počutim dobro …
Toliko, da veš, da odpoved obisku trgovin zame niti ni bila tako majhna žrtev. A sem prepričan, da je bila zelo zelo zdravilna zame in verujem, tudi v pomoč nekomu v boju za svobodo v ljubezni.

Prijatelj/ica, bojujva dobri boj vere!
Toliko priložnosti imava vsak dan za to …

BTBpM
br. Jaro

https://myyearwithoutclothesshopping.com/wp-content/uploads/2014/04/1-Keep-Calm-and-Stop-Shopping-For.jpg

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja