STORI KAJ ZASE…

Sreda, 16. 10. 2013 – Sv. Marjeta Marija Alacoque

Mir in vse dobro!

Ura v zvoniku naše cerkve sv. Štefana je ravnokar odbila dvanajst in kljub pomislekom sem se vsedel za računalnik, da po dolgem času spet napišem par vrstic na blog – ki le stežka še zasluži to ime…
Danes so v meni predvsem misli na zdravje. To dobrino, ki se nam, ko jo imamo, zdi samoumevna, ko pa jo izgubimo, jo iščemo na vse mogoče načine. K tem mislim me je pripeljalo dejstvo, da moji izvidi v laboratoriju niso bili ravno dobri… Preveč sladkorja v krvi, preveč holesterola in trigliceridov… No, vsekakor se je pokazalo, da že nekaj let ne živim preveč zdravo in da bo potrebno marsikaj spremeniti, če bom hotel zdrav in vesel hoditi okrog po tej zemlji.
Včeraj sem se oglasil pri sestri Valeriji, ki skrbi za zdravstveno varstvo. Prijazno me je usmerila na pot diete – potrebno bo jesti manj in bolj zdravo, predvsem pa več gibati. Kar skrivnost mi je, kako sem se v teh letih polenil kar se tiče telesne aktivnosti. Golovec imam tik pred nosom, sprehajalnih poti je cel kup, sam pa se le redko spravim iz samostana. Ni čudno, da sem poleti, ko smo z ministranti osvojili Viševnik, kar precej trpel in komaj zmogel tistih nekaj sto višinskih metrov od Rudnega polja na Pokljuki.
Treba bo nekaj storiti zase!!!
Gospod, omeči mi voljo, da bom zmogel spremeniti način življenja, se odpreti tvojemu Duhu, ki je duh polnosti na vseh področjih. Naj se, Gospod, tudi v meni uresniči starodavni rek “Zdrav duh v zdravem telesu.”.
In tebe, dragi prijatelj, ki tole bereš, prosim za kakšen molitveni spomin, da bom zmogel. Hvala!

BTB

br. Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja