PRVA OZNANJEVALKA

Štepanja vas v Ljubljani – sreda, 7. 12. 2016
(god sv. Ambroža – cerkvenega učitelja)

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

Uf, kako čas hitro teče …
Da se ne bi spet razvadil in se pogreznil v blogovski molk, spet pišem …
Danes me je k pisanju nagnila predvsem včerjašnja izkušnja na srečanju Živi in deli Kristusa, na katerem smo svoje pogled uprli v Marijo, zvezdo nove evangelizacije (kot jo imenuje papež Frančišek v apostolski spodbudi Veselje evangelija). In ker je jutri največji adventni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije (ne boš verjel/a, a je večji od sv. Miklavža …), se mi zdi kar primerno, da s teboj delim nekaj misli o njej, ki je od Gospoda posebej izvoljena in blagoslovljena.
Včeraj smo torej razmišljali o Mariji kot oznanjevalki, misijonarki. Prvič mi je jasno stopilo v zavest, da je bila ona ne samo tista, ki ji je bil evangelij najprej oznanjen (pač je res prva zvedela za oznanilo, da se bo Božja ljubezen razodela svetu v Jezusu Kristusu), ampak tudi prva oznanjevalka vesele novice. Prebral sem, da tisti, ki se resnično sreča z Jezusom, te novice ne more zadržati sam zase, ampak ga Božja ljubezen žene, da gre k drugim in z njimi deli to svoje veselje. In to je storila tudi Marija. Elizabeti je prinesla živega Boga in ta Vir veselja je napolnil tako Marijino sorodnico kot dečka, ki ga je nosila pod srcem. Kakšen čudovit prizor!
A takšni prizori niso samo za občudovanje. Ob njih se tudi v naših srcih prebudi želja, da bi – tako kot Marija – temu našemu svetu prinašali živega Jezusa Kristusa. In ta želja je zelo pomembna, saj odgovarja na lakoto in žejo tolikih ljudi. Zato skupaj s seboj opogumljam tudi tebe: Pojdiva v svet z veselim sporočilom o Božji ljubezni v Jezusu Kristusu. In Marija naju ne bo pustila samih …
Naj končam še s kratko osebno izpovedjo, priznanjem:
Pred tremi tedni sem bil na Brezjah. In Duh me je po dvajsetih letih ponovno spravil na kolena pred milostno Marijino podobo. Ja, tako dolgo sem potreboval, da sem se spet spustil na kolena in se v zaupni molitev pridružil množici romarjev, ki pred Mater prinašajo svoje srčne prošnje. Kako osvobajajoče je bilo biti majhen pred Marijo Pomagaj. Mati mi je čakala … In od tedaj v srcu nosim topel pečat njenega spremstva, varstva in blagoslova! Hvala ti Mati!

Boga poln praznik Brezmadežne ti želim!

BTBpM
br. Jaro

P. S. Če ju še ne poznaš (ali pač), ti v poslušanje priporočam pesmi Francesce Battistelli You’re here in Be born in me (dobiš ju na youtube).

https://3.bp.blogspot.com/-0zUf0fHHtxQ/UqRcs_yjr2I/AAAAAAAAAjQ/GIo54T_0WPM/s1600/immacolata.jpg

En odziv na “PRVA OZNANJEVALKA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja