ŽIVETI ZA KRISTUSOVO STVAR

Ponedeljek, 12. 12. 2016

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

Tokrat pa res ne morem zdržati, ne da bi na tem mestu napisal nekaj misli. Verjamem, da me priganja Kristusova ljubezen …
Morda se ti zdi tokratni naslov malce nejasen, a naj ga razložim.
Pred dnevi sem odkril čudovito pesem, ki jo poje Kari Jobe (https://www.youtube.com/watch?v=kdts07HkqaU), “The Cause of Christ” (Kristusova stvar). Predvsem me je nagovorilo globoko besedilo, ki pravi nekako takole: “Edina stvar, ki si jo želim v življenju, je, da bi bila znana po tem, da ljubim Jezusa …” Pesem je v meni prebudila hrepenenje, da bi živel res samo za Jezusa Kristusa, da bi bila vsaka moja misel, beseda ali dejanje njemu v slavo. Zavedam se, da to še ni tako, a sem hvaležen Gospodu za vse priložnosti, ki mi jih daje, da lahko oznanjam njegov sveto, močno in mogočno ime. Naj bo – kot poje Kari Jobe – vse moje veselje živeti z Kristusovo stvar. In kaj je ta stvar? Da bi vsi ljudje spoznali neizmerno Očetovo ljubezen in jo sprejeli v Jezusu Kristusu.
Ta konec tedna sem res imel veliko priložnosti za življenje za Kristusovo stvar.
V petek zvečer sem šel pogledat na prednovoletno zabavo, ki so jo organizirali naši vrli homški skavti: popotniki in popotnice iz klana Homška klapa. Samo pra minut sem bil tam, a mislim, da sem sporočil, kar sem želel: da so mi dragoceni in da jih podpiram.
Sobota je bila pravi evangeljski metež (kot bi rekel naš br. Stane): zjutraj sveta maša (središče dneva!!!), nato spovedovanje slepih in slabovidnih ter pričevanje o mojem življenju z Jezusom. Popoldne govor na seminarju Življenje v Kristusu in zvečer pot z br. Jožkom v Rače. Prijeten in globok pogovor z župnikom Robertom ter precej kratek in nemiren počitek. V nedeljo smo trije duhovniki skupaj zmolili molitev bogoslužnega branja in hvalnic ter se podali v dan, v katerem je gospod spet želel po nas priti med svoje verne. Maševanje, pridiganje in spovedovanje so dopoldne spremenili v Božji čas – čas poln Boga. Popoldne sva se z bratom odpravila proti domu, kjer me je čakalo srečanje z drago sestro, ki je zelo preizkušana in s prijateljem, ki bije pomemben boj. Zvečer sem bil prijetno utrujen, ko smo z brati rekli še par besed in v kapeli Pred Gospodom Jezusom zaključili dan.
Živeti za Kristusovo stvar? Ja, to je, kar hočem, to je, kar si želim!

Bog te blagoslovi po Mariji!

brat Jaro

Rezultat iskanja slik za cause of christ

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja