LEPOTA MLADIH ANIMATORJEV IN SVETLOBA LUČK

NEDELJA, 16. 12. 2012

Veselite se v Gospodu, ponovno vam pravim veselite se!
Za začetek sem si sposodil besede sv. Pavla, ki tako dobro denejo duši. Kajne? Danes sem o njih precej premišljeval, pa tudi malce popridigal. Veselje v Gospodu je naša moč – bo že držalo, da smo kristjani zaradi Jezusove bližine, dostopnosti Boga, tako zelo, zelo privilegirani, da je veselje naš prepoznavni znak.

Žal je v svetu tudi veliko stvari, ob katerih se veselo srce kar zdrzne in ne more razumeti, kako je življenje lahko tudi tako. Konkretno imam v mislih pomor otrok na ameriški šoli – zločin, ob katerem zastane dih, je tudi mene pretresel. Gospod se usmili sveta, v katerem niti otroci niso varni!

Pa bi tokrat kljub vsemu ra pisal predvsem o lepoti in svetlobi.
Kako lepi so mladi, ko odgovorijo Kristusu in svoje življenje dajo na razpolago za služenje bližnjim, sem lahko doživljal ta vikend v Šmarjeti. 20 voditeljev in animatorjev s SKAMa nas je preživelo intenziven, sproščujoč, bogat dan ob pripravljanju duhovnih vikendov za birmance. Sem se kar malce pomladil oz. ponovno sem odkril mladeniča v sebi, ko smo se z bansi, različnimi igrami in dinamikami pripravljali na srečanje z najstniki, ki nam bodo zaupani.

O svetlobi pa želim govoriti, ker sem danes imel privilegij spovedovati lučke iz Vere in luči. Koliko neposredne iskrenosti in preprostosti mi je bilo dano videti, kako velika so srca v teh naši malih sestrah in bratih. Doživel sem jih kot prave učitelje skrivnosti življenja. Kar precej časa je minilo, odkar sem bil zadnjič pri Veri in luči, pa je moje srce takoj dalo signal, da takšnih srečanj potrebuje, ker zaradi njih lahko ostaja preprosto in majhno. Hvala, lučke, za svetlobo, ki ste jo danes prinesle v moje srce.

In hvala tebi, ki si tele vrstice prebral in ki se tam, kjer si, trudiš živeti ljubezen!

Bog te blagoslovi po Mariji!

brat Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja