BITI MIKLAVŽ

ČETRTEK, 6. 12. 2012 – god sv. Miklavža

Hvaljen Jezus!

Ravnokar sem se vrnil iz vrtca Nazaret, kjer sem v nemajhni zadregi odigral svetega Miklavža. Precej sem se odvadil takšnih vlog in še dobro, da sem se ob obilni pomoči s. Petre le nekako uspel sprostiti… Seveda so imeli pri tem odločilno vlogo nedolžni otroški obrazi.

Kako lepo je biti v vlogi nekoga, ki otrokom prinaša veselje. Preprosto zaupanje in le v očeh nekaterih tudi nekaj malega strahu pred “kosmato gmoto”, navdušeno pripovedovanje o tem, kaj sem jim ponoči prinesel – s kakšnim manjšim razočaranjem vmes – pa nestrpno pričakovanje, kaj imam za njih tokrat. To je sprejem, ki ga še kralji nimajo…

Glede daril pa: v vrtcu nazaret je vsak dobil svojo metlo. Čudno, kaj?! Morda samo na prvi pogled. Drugače pa povsem v skladu s konceptom montessori pedagogike, na kateri temelji delo vzgojiteljic v tem vrtcu. Res neverjetno, kaj ti otroci že vse znajo in zmorejo. Skozi igro spoznavajo življenje, a se poleg igre znajdejo že tudi v marsikakšnem opravilu od pomivanja, pometanja, pospravljanja dalje… Otrok je res bitje, ki dela… Glede na sadove bi si drznil reči, da so vzgojiteljice v Nazaretu na pravi poti. Le tako naprej!

Upam, da je tudi tebi Miklavž kaj prinesel. Sam sem nad darili kar presenečen – glede na to, da v preteklem letu nisem bil preveč priden.
Obljubim, da se bom poboljšal!

Vse dobro v Gospodu!
Bog te blagoslovi po Mariji!

brat Jaro

En odziv na “BITI MIKLAVŽ

  1. Jaro
    Pozdrav iz Novega mesta. Tudi mi smo med tistimi, ki smo veseli, da si se ponovno oglasil. Veliko smo mislili nate v tem času, skrbelo nas je zate.
    S Frančiškom ti želimo mir in vse dobro.
    Marko & ostali Hrovatki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja