O ČUDOVITO PONIŽNI BOG…

ČETRTEK, 27. 12. 2012 – PRAZNIK APOSTOLA JANEZA

Hvaljen Jezus!

Božič je sicer že mimo, a ker je cilj praznovanja božiča rojstvo Jezusa Kristusa v naših srcih in našem vsakdanjem življenju. se mi zdi, da z voščilom kljub vsemu nisem prepozen.Bog naj se v jaslih tvojega srca počuti dobro, domače. Naj te uči ponižnosti in te napolnjuje z nebeškim veseljem. Da bi te Detetove oči ponovno osvojile in te potegnile v vrtinec verovanja, v globine ljubezni.
Saj božič je v bistvu v tem: OBČUDOVATI ČUDOVITO PONIŽNO LJUBEZEN BOGA.

Dni pred božičem smo bratje preživeli predvsem v spovedovanju – še enkrat več sem imel priložnost okušati neverjeten privilegij soustvarjanja novega stvarstva. Z dvignjeno roko in molitvijo odveze na ustnicah sem bil v teh svetih dneh orodje prenove, odpuščanja, novega življenja. Hvala ti, Gospod, ker sem lahko tvoj služabnik.

Še utrinek z ulice enega izmed slovenskih mest.
Po večurnem spovedovanju sem na avtobusni postaji čakal sobrata, ki se je ravno tako vračal s službe sprave in odpuščanja v sosednji župniji. Bilo je kar hladno, a rožni venec mi je pomagal krajšati čas. Ljudje so hiteli po svojih opravkih, vsak zaverovan v svoje predbožične skrbi. K meni je kar naenkrat pristopila gospa – še nikoli prej je nisem videl – mi ponudila smehljaj in kemični svinčnik in rekla: “Rjavo za rjavega! Blagoslovljen božič!” ter odšla dalje. Presenečen sem obstal z rjavim kemičnim svinčnikom v roki in smehljajem v srcu. Želel bi ji kaj odgovoriti, se ji vsaj zahvaliti, a se je že precej oddaljila (kričati pa me je bilo sram…). “Nekaj ji vendarle moram tudi sam podariti…”, mi je šinilo skozi premražene možgane. “Zlata in srebra nimam, kar pa imam to ti lahko dam. Naj te Gospod Bog obilno blagoslovi!” In ko pravim blagoslovi, mislim: naj bo navzoč v tvojem življenju in naj deluje v njem po svoji veliki in močni ljubezni…

Naj te Gospod Bog obilno blagoslovi po Jezusu Kristusu, odrešeniku sveta!

BTB

brat Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja