ČRNA SUKNJA…

Ljubljana, 12. 7. 2016 – sv. Mohor in sv. Fortunat

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro!

Kako hitro teče čas… Dan sledi dnevu s tako vrtoglavo hitrostjo, da včasih komaj diham. Pa ne, da bi imel preveč dela, a izzivov res ne manjka. Če hočem nekaj časa preživeti z Gospodom v tišini in si vzeti čas za kakšno poglobljeno srečanje s sestrami in brati ter odgovoriti na prošnje za pastoralno pomoč pa se dan kar hitro zapolni. No, moram biti iskren: še vedno je bilo v zadnjem mesecu dovolj časa, da sem pogledal kakšno nogometno tekmo… Vem, da ste mnogi bolj obremenjeni kot sem jaz, zato nočem jamrati, saj je vendar vse zaznamovano s prizadevanjem za rast Božjega kraljestva.
V zadnjih tednih – od mojega zadnjega zapisa – v mojih mislih in srcu izstopata predvsem dva skavtska tabora družin v Skavtskem okoljskem centru (SOC) v kočevskih gozdovih. Res lepo je bilo preživeti v družbi mladih družin – skavtskih in neskavtskih – ki si želijo nekaj dni svojega dragocenega dopusta preživeti na preprost način v neokrnjeni naravi. SOC z okolico nudi enkratne možnosti za tak odmik. Sam sem bil prijetno presenečen, kako smo se lahko med seboj na povsem preprost način povezali in drug drugega obogatili.
Mene osebno je močno zaznamoval tudi osrednji lik teh taborov naš slovensko – indijanski misijonar Friderik Irenej Baraga. Ker sem bil zadolžen, da ga na taboru predstavljam, sem moral najprej osvežiti svoje vedenje o njem in ponovno me je prevzela njegova neverjetna gorečnost za rešitev duš. Kaj vse je bil Črna suknja pripravljen storiti, koliko žrtvovati za svoje ljubljene indijance Otawa in Očipve. V veliko čast mi je bilo, da sem ga lahko predstavljal in z njegovim življenjskim zgledom nagovarjal udeležence taborov. V veliko pomoč mi je bil Tone, ki je z velikim občutkom pripovedoval zgodbe o Baragi. Otroci in odrasli smo ga poslušali z odprtimi usti.
Verjamem, da so v naših srcih po Božji milosti zrasli lepi sadovi in da bomo iz njih lahko zajemali moči v prihodnje.
Bogu hvala za Friderika Ireneja Barago! Bogu hvala za slovenske skavtinje in skavte! Bogu hvala za vse starše, ki svoje otroke vzgajajo v občutljivosti za lepoto stvarstva in v sočutju do vsakega človeka! Bogu hvala za našo ljubo, prelepo Slovenijo!

Bogu hvala zate, sestra, brat!
Bog naj te blagoslovi po Mariji!

br. Jaro

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja