VESELJE EVANGELIJA

Ljubljana – Štepanja vas, 15. 11. 2016

god bl. Marie de la Passion  Rezultat iskanja slik za marie de la passion

Hvaljen Jezus! Mir in vse dobro!

Odločil sem se, da tokrat ne bom začel z opravičevanjem za to, da dolgo nisem nič napisal … Danes je namreč čudovit dan in hočem uživati ta trenutek, ko pišem, kar mi govori srce. Naj bo preteklost v rokah Usmiljenega, prihodnost naj bo izročena Previdnosti, ta trenutek pa je moj in tvoj in Njegov!
In moje srce v tem trenutku žari v hvaležnosti za vse prejeto. Predvsem pa sem hvaležen, ker smem biti Kristusov duhovnik. Zakaj ravno danes? Ker so se popoldne končali prvi duhovniški dnevi ljubljanske nadškofije na Otočcu. Ker sem smel med sobrati duhovniki dva dni okušati lepoto in pomembnost duhovništva. Ker sedaj ponovno vem, kako zelo pomembno je, da z vsem srcem pripadam Gospodu Jezusu. Da sem njegov ves in do konca!
Žal ni bilo vedno tako …
A kot sem že zapisal: danes je čudovit dan in hočem ga preživeti v veselju in svetosti. Dovolj je dnevu lastna teža. Zakaj bi se oziral nazaj, ko pa okušam, da je vse v rokah Vseljubečega?
In vem, da je to veselje, ki mi polni srce, dar Svetega Duha.
V soboto sem se mu po dolgem času spet na brez zadržkov odprl, ko sem skupaj z brati in sestrami sodeloval na seminarju Življenje v Kristusu v naši župniji. Slavili smo Jezusa, se veselili drug drugega, poslušali besede življenja v veri in odkrivali skrivnostne poti Duha. Hvala, Gospod, ker me neprestano izzivaš, ker me ne pustiš spati, ker me vodiš po poteh ljubezni, ker …
Ura je 17.07. Odpraviti se bom moral v Bizovik. Ob 18ih se bom skupaj z Bizovci daroval v Kristusovi evharistični daritvi. Danes bo to vesela daritev! O, da bi bila vsem nam v posvečenje!
Hvala ti! Bodi blagoslovljen/a!

BTBpMbr. Jaro

En odziv na “VESELJE EVANGELIJA

  1. Pozdravljeni,
    hvala za vaše doživete in iskrene izpovedi.
    Vsa srečevanja na tem svetu imajo svoj pomen.Vsako srečanje s stisko je velik blagoslov,čeprav je to v tistem času težko razumeti.Koliko preizkušenj,bojev, pa tudi zmag …..Ko se vse zdi nemogoče,žarek Njegove ljubezni razsvetli srce.
    Svetloba postane tolikšna,da nas ponovno spravi v gibanje….
    Brez gibanja telesa tudi duša ni v pravem teku…
    Naj nas Prihajajoči navdihne za nove teke na dolge proge in za pohode v višine….!
    Marija z Brezij naj bo z nami ,pozdrav, Dragica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja