Barbara, njena polnoletna prijateljica in štiri dekleta na vozičkih

Petek, 16. 11. 2018 ob 6.10

Hvaljen Jezus, mir in vse dobro v Njem!

Verjetno tega zapisa ne bi bilo, če me ne bi ti, draga Bernarda, včeraj spodbudila, naj spet kaj napišem … Kako dragocene so spodbude bratov in sester, kako ti, Gospod, zelo jasno govoriš po njih …
Če se sprašuješ, kdo je Barbara iz naslova, ti moram žal povedati, da je tudi sam ne poznam. Srečal sem jo pred dnevi na avtobusu – avtobusi, vlaki, postaje in ulice vedno bolj postajajo moje svetišče in ljudje na njih živi tabernaklji, v katerih odkrivam Gospoda – in mislim, da me ona niti ni opazila … Mojo pozornost pa je pritegnila ta zgovorna srednješolka, ki je svoje noge, obute v že precej zdelane čevlje, sproščeno dala na sedež in živahno debatirala s prijateljco na sedežu za njo. Slišal sem njeno ime … Barbara. Verjetno mi ni bilo podarjeno samo za to, da tole pišem, ampak da jo spremljam z molitvijo in jo blagoslavljam. Glede na slišano, je res potrebna blagoslova!
Govorila je namreč samo o partijih in – če sem prav razumel – različnih vrstah drog, ki jih na teh zabavah uporablja … Grozljivo je bilo poslušati mlado, lepo dekle, ki svojo srečo išče na povsem napačne načine … Barbara, draga Barbara, ta pot, ki se ti zdi tako zanimiva, je POT V SMRT! Vem, sem bil tudi sam na njej … Gospod, v tem jutru trkam na Tvoje usmiljeno srce s prošnjo za Barbaro in vse mlade tega sveta. Nauči jih hrepeneti! Nauči jih živeti!

In zvečer sem ponovno šel peš skozi center Ljubljane. V Trnovem so me čakale štiri punce, ki so zmogle dovolj poguma, da že devet mesecev hodijo po poti skupine Samuel, v kateri ob vsakdanji molitvi z Božjo besedo ter odpovedi gledanja filmov in drugih nepotrebnih vsebin na TV in spletu, ustvarjajo prostor tebi, Gospod, da bi jim ti lahko pokazal, zakaj si jih ustvaril, po čem resnično hrepenijo, kje bodo našle svojo srečo. Lucija, Maruša, Tina in Vesna vedo, da izven Tebe ni sreče. Pa saj je to že davno zapisal psalmist, avtor psalma 16: ” GOSPODU pravim: »Ti si moj Gospod, moja sreča, ničesar ni nad tabo … Daješ mi spoznati pot življenja; polnost veselja je pred tvojim obličjem, večne radosti na tvoji desnici.”
In med potjo sem opazil štiri dekleta na invalidskih vozičkih, ki so sedela za mizo v enem izmed lokalov ob Ljubljanici in se sproščeno pogovarjala. Tako polna življenja so bila … In  močno sem si zaželel, da bi jih videla tudi Barbara …

Objem v Kristusu!
brat Jaro

Povezana slika

En odziv na “Barbara, njena polnoletna prijateljica in štiri dekleta na vozičkih

  1. Hvala Ti, dragi brat Jaro za zapisane in z nami podeljene vrstice.
    Tako je; se srečujemo in naša srečanja včasih tako zelo bolijo, ker smo nemočni, da bi lahko pomagali. Pomagata pa Jezus in Marija, ki vsakega sprejmeta, objameta in mu dasta zagotovilo, da je ljubljen. In MOLITEV naša naveza…tudi ta pomaga.
    Mir in dobro!
    S.maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja