MEGLA POVSOD OKROG NAS …

Četrtek, 22. 11. 2018 – god sv. Cecilije

Mir in vse dobro v Gospodu – naj bo hvaljen Jezus Kristus, danes, jutri in vedno …

Tega danes zjutraj sicer nisem imel namena napisati, a ker si se, draga Sonja, sama ponudila kot “vsebina” mojega naslednjega zapisa na blogu, pač res ne bi bilo lepo, če te ne bi omenil: Sonja, vem, da si zelo dobra Jezusova prijateljica. To me zelo veseli … In tudi Jezus sam mi pravi, da je lepo biti tvoj prijatelj, tako da bom “morda” tudi sam tvegal …

Včeraj, uff, včeraj je pa bil dan z velikim “D” …
Pred odhodom v Ljubljano me je presenetil in osrečil telefonski klic na stacionarni telefon (ne boš verjel/a, a tudi takšni še obstajajo …). Klicala je prijateljica, s katero sva se nazadnje srečala pred več kot 20-imi leti in od takrat nisva imeli stika. Niti ni vedela, če sem pravi Jaro, a je kljub temu poklicala … Ej, Gospod, hvala, ker nas povezuješ preko vseh časov in krajev v občestvu Očetove ljubezni!
In ko sem vstopil v avtobus, si me spet presenetil … Ne vem zakaj tako neizmerno uživaš, ko mi po povsem navdanih posvetnih doživetjih kažeš, kako blizu si mi v vsakem trenutku. (Danes sem prebral misel Henry-ja Nouwen-a, da je bistveno odpirati oči za Božje delovanje v svetu. Nič, prav nič ni izven Očetove ljubezni! Teologi pravijo, da celo pekel ne … Kdo bi razumel to neizmerno, nepredstavljivo, neugasljivo Ljubezen!!!)
No, nazaj v avtobus … Josipa Lisac je s svojih “srhljivo” lepim glasom pela: “Magla, svuda magla oko nas … iz daljine jedvačujno dopire tvoj glas …” (prevod za vas mlajše, ki niste okušali Jugoslavije: “Megla, povsod okrog nas megla … iz daljave komajslišno prihaja tvoj glas …”). Kolikokrat sem že slišal ta odpev! To je v bistvu edina pesem Josipe Lisac, ki jo takoj prepoznam … A vendar si mi jo, Gospod Sveti Duh, danes dal slišati na povsem nov način. Slišal sem, da poje o zmedenosti, zamegljenosti sveta, v katerem živimo in v katerem je tvoj glas ljubezni komaj zaznaven, ker je toliko drugih glasov, ki se nam vsiljujejo!!!
In zato bi se ti še posebej rad zahvalil za papeža Frančiška, ki vztrajno kliče vso Cerkev in v njej še posebno mlade, da vstopijo v srce, da prisluhnejo, kaj se v njem dogaja, da potrpežljivo razločujejo, kam jih vodijo posamezni glasovi in da se naučijo med vsemi razločiti tvoj tihi, sladki glas “na nas nore” Ljubezni.
POT V SRCE JE POT V TVOJ OBJEM, POT DO SREČE, KI NE MINE!

V Kristusu
br. Jaro

Rezultat iskanja slik za listen to your heart

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja