Življenje, kako si lepo … kako te ljubim!

Sreda, 24. 1. 2019 – 6.04

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

“Življenje, kako si lepo … kako te ljubim … kako rad te živim!”
Ta preprosta hvalnica življenju se je rodila v mojem srcu včeraj, ko sem se preko mestnega trga vračal s popoldanskega sprehoda. Bežna srečanja z ljudmi, ki jih niti ne poznam, a vem, da tako kot jaz v sebi nosijo po ljubezni hrepeneče srce, so me potrdila v prepričanju, ki me zadnje tedne napolnjuje z velikim mirom in veseljem: Vsak trenutek, vsako srečanje, vsak pogled, vsaka misel, vse … je v nežnih Očetovih rokah!
Priznati moram sicer, da je življenje tudi težko (čeprav trenutno posebne teže sam ne čutim)! A njegova lepota odtehta vse napore, preizkušnje, temne dni …
A nočem zapasti v neko nerealno navdušenost!
Zelo, zelo si želim ostati tesno povezan tudi s tistimi, ki trpijo, ki se borijo, da bi našli smisel, da bi vtrajali v upanju, kljub noči, ki jih zagrinja …
Prijateljica, s katero si vsak dan izmenjava kakšen SMS, je že dolgo bolna. Kako močno je njeno hrepenenje, da bi ozdravela. Gospod, ti slišiš krik njenega srca – usliši ga, te prosim!
Prijatelj, katerega stiska je tudi velika, je včeraj naredil izredno pomemben korak k razrešitvi zapletene situacije. Hvala ti, Gospod, ker si mu dal moč!
In hvala, ker si v meni prebudil željo, da pokličem prijatelja, katerega mama umira. Nanjo, nanj in vse njune kličem tvoje usmiljenje in bližino,ki prinaša mir!
Hvala za tistih nekaj SMS, ki sva si jih izmenjala s prijateljico, ki je tudi bolna in ki kljub neprestanemu izročanju v tvoje svete roke, hodi skozi puščavo, v kateri ji samo vera vate omogoča pravi okus življenja.
In hvala za Lauro Story in njeno pesem Blessings (prosim, poslušaj jo)!
Kako res je, da je tistim, ki te ljubijo, vse v blagoslov!

Hvala, Oče, ker me ustvarjaš v ta nov dan!
In hvala za vse, ki jih želiš danes blagosloviti po meni!

In … hvala tebi, ker si prebral/a tole …

Naj te Oče objame po nežnih rokah Device Marije!

brat Jaro

https://notesfromasouthernkitchen.files.wordpress.com/2013/08/blessings_oceanblue.jpg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja