HVALA TI, KER SI ŽIVA BOŽJA BESEDA ZAME …

Nedelja, 21. 1. 2018 ob 8.20

Hvaljen Jezus!
Dober dan, dobri človek!

Še nekaj minut imam preden se bom odpravil k Svetemu Duhu (Ne veseli se prezgodaj, ne grem še v večnost, to je samo manjši kraj v bližini Škofje Loke, ki pa nosi sila imenitno ime.). Danes me je namreč doletela čast, da bom daroval sveto mašo skupaj s sestrami uršulinkami, ki imajo tam svoj samostan.
Ko se spomnim na pretekle dni, ne morem, da se ne bi čutil resnično obdarovanega. Gospod, ti imaš pa res bujno domišljijo!
Naj na kratko omenim samo kratko a globoko srečanje s fantom, ki me je presenetil z globino in hrepenenjem po živem Bogu. Tebi, Oče, ga izročam. Objemi njegovo srce in ga umiri …
Pa res lepo srečanje z dekleti, ki prihajajo na naša mesečna srečanja Moje telo govori ljubezen. Tako lepa in pogumno odprta so, ko spregovorijo o temah, o katerih se v tem svetu ne govori s spoštovanjem in ljubeznijo.
“In hvala ti, Gospod, za včerajšnje srečanje skavstkih voditeljev.” Celotno srečanje smo posvetili našim medsebojnim odnosom. Za okus bi rad delil s teboj, drag sestra, dragi brat, samo delček iz naše uvodne molitve.
Po uvodnem delu, ko smo zaplesali na pesem Srebrnih kril Nek živi ljubav, smo za nekaj trenutkov v tišini pred Gospodom poslušali bitje srca, zaznavali dihanje, misli in vse  kar smo. “Vsak trenutek nas ti, Oče, ustvarjaš v neizmerno nežni ljubezni …”
Potem je sledil del, v katerem smo si vzeli čas, da smo začutili skrivnost drug drugega. Za vsakega posebej smo prebrali trditev o tem, kako dragocen je, in se s pomočjo vprašanj ustavili v prisluškovanju njegove oz. njene skrivnosti:
“Vem, da si zame sveta skrivnost in da le Gospod pozna globine tvojega bitja. A vendar te prosim:
Povej mi, kdo si v resnici?
Kako utripa tvoje srce?
Kaj je tvoje najgloblje hrepenenje?
Katere misli se ti najpogosteje podijo po glavi?
Česa te je strah in kje najdeš pogum za vsak dan sproti?
Zakaj so tvoje oči tako lepe?
Od kod izvira nasmeh na tvojih ustnicah?
Kje izvirajo solze, ki ti polzijo po licu?
Od kod ti moč za vztrajanje v preizkušnjah?
Zakaj tvoj glas tako prijetno zveni? 

Zakaj? Kako? O kod? …
Prosim, povej mi, kdo si … rad bi te imel rad v vsem, kar si.”

Kako veliko bogastvo in blagoslov smo drug drugemu!

Naj končam ob navezavi, na današnjo Božjo besedo.
Ob preroku Jonu se najprej želim ustaviti ob njegovih silnih predsodkih, ki so ga skoraj povsem onemogočili, da bi bil Božje orodje za rešitev mnogih ljudi. Uf, ti predsodki! Kako pomembo je ohraniti živo, prožno, ponižno in učljivo srce, da nam Gospod lahko po bratih in sestrah vsak dan znova razodeva svojo dobroto in lepoto …
Potem pa bi rad z občudovanjem omenil še Ninivljane ter galilejske ribiče, ki so zmogli s pogumno odprtostjo sprejeti Božji nagovor po ljudeh, ki so jim bili poslani. In njihovo življenje je postala čudovita zgodba odrešenja!

Naj bo takšna tudi najina – danes in jutri in …

BTBpM
br. Jaro

Rezultat iskanja slik za biti učenec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja