Ti si Bog, ki daješ mir, a nikdar ne pustiš pri miru …

Škofja Loka, 14. 12. 2017 ob 5.54
god sv. Janeza od Križa, mistika in cerkvenega učitelja

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

Dooooolgooo si že nisem vzel časa za zapis na blogu!
Pa ne, da se v mojem življenju ne bi dogajalo nič zamnimivega – nasprotno, vsak dan znova je poln presenečenj in čudovitih izzivov, ki mi jih pripravlja Gospod. Komaj dohajam njegovo sveto domišljijo, ko mi neprestano odpira nove priložnosti, da v ta svet prinašam njegovo luč, njegovo bližino.
V zadnjih mesecih – v času, ko se nisem nič oglasil – me je močno zaznamovala misel jezuita p. Ivana Platovnjaka, ki je bistvo molitve predstavil takole:
“MOLITEV JE PRILOŽNOST, KI JO DAM BOGU, DA MI POKAŽE SVOJO NEŽNO LJUBEZEN!”
O, da bi ti, Gospod, dal čim več takšnih priložnosti! Samo tvoja ljubeča bližina namreč more spreobrniti, ozdraviti, okrepčati, razsvetliti in razveseliti moje srce. Iz tvojega usmiljenja živim! Ali kot bi rekla moja draga zdravnica, psihiatrinja Darja: “Ti nas dihaš!”

Poglej, v bistvu sem že včeraj zvečer sklenil, da napišem teh nekaj vrstic. In ker vem, kako hitro se lahko moj sklep izgubi v morju drugih ponudb in obveznosti, pišem že navsezgodaj … Morda se sprašuješ kaj me je nagnilo, da pišem?
Včeraj zvečer sem pred vrati trnovske cerkve v Ljubljani srečal Stripyja. Temu mojemu preizkušanemu bratu je pravzaprav ime Boštjan. Star je enainštirideset let in živi na ulici. Precej slabo izgleda … Je na metadonski terapiji in pozna se mu, da ga to – sicer legalno – mamilo vedno bolj razjeda. Odvisnosti pač ni možno zdraviti z drogo!!! Vse naše odvisnosti – tudi Boštjanova – so namreč samo obupen poskus zapolniti praznino v naši notranjosti. Problem odvisnosti ni v alkoholu, heroinu, televiziji, pornografiji, odnosih, temveč v našem duhu, ki obupno hrepeni po ljubezni. Zato sem trdno prepričan, da nas lahko samo Jezus Kristus, Očetova brezpogojna ljubezen, reši!
Boštjanu sem dal svojo telefonsko številko in sedaj prosim Gospoda, da mu da pogum, da vstopi v skupnost Cenacolo (to je skupnost, ki gradi življenje na edninem trdnem temelju Jezusu Kristusu – moč njegove ljubezni sem izkusil tudi sam, ko sem dve krajši obdobji (tri in šest mesecev) preživel v Cenacolu).
Prosim pa tudi tebe, dragi brat, draga sestra, da se v molitvi bojuješ (prim. Kol 4,12) za Boštjana in vse druge, ki jih hudič uničuje z različnimi drogami. Hvala ti!

Naj te Vseljubeči objame po nežnih rokah Device Marije in ti podari mir, modrost in moč!

BTBpM
br. Jaro

https://freedom-therapy.com.au/wp-content/uploads/2013/05/slidetwo.jpg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja