NA VRHU Z BRATI

Torek, 10. 3. 2015 – 40 mučencev

Hvaljen Jezus! Mir in vse dobro v Gospodu!

Ura je poldne, v zvoniku se oglašajo zvonovi, jaz pa sem se vsedel za računalnik, da s teboj podelim nekaj utrinkov iz preteklih dni.
Ko se ozrem na včerajšnji dan, se v mojem srcu prebudi velika hvaležnost. Z brati Stanetom, Matejem in Matejem smo si namreč vzeli čas za izlet v gore. Z močjo, ki izhaja iz Boga, smo zmogli vzpon na Debelo peč, ki se dviga 2014 m nad morsko gladino. Vzpon sam sicer – iskreno povedano – ni težak. Iz Pokljuke zahteva le dobri dve uri hoje. Je bil pa precej težak zame, ki nisem več vajen (na žalost) hribovskih naporov. No, čeprav sem med potjo že razmišljal, da bi se obrnil proti dolini, mi je predvsem navzočnost bratov pomagala, da sem vztrajal. Tako kot je tudi v vsakdanjem življenju – iz dneva v dan doživljam dragocenost bratskega življenja, podpore bratov in spodbude z njihove strani. Debela peč je torej “padla”. Pred nami so drugi izzivi…
Če se ozrem še kakšen dan nazaj, pa se Gospodu zahvaljujem tudi za izkušnjo zakonskega seminarja v Crikvenici, kjer sem skupaj s približno petintridesetimi zakonskimi pari odkrival, kako smo lahko sol zemlje in luč sveta. V teh težkih dneh je to še kako pomembno…Res je lepo sodelovati z Danijem in Vilmo in odkrivati, kako Sveti Duh deluje po sestrah in bratih v zakonskem stanu. Dobro je vedeti in v živo izkusiti, kako se lahko med seboj dopolnjujemo in bogatimo. Bogu hvala!
Naj končam s pogledom usmerjenim v slovensko družbo. Danes sem prebral, da je bilo zbranih 80 000 podpisov v podporo sklicu referenduma ob spremembi zakona o Zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Lepo znamenje, da slovenski katoličani čutimo pomembnost vprašanj, ki se jih dotika Zakon. Želim si, da bi nas vodil Sveti Duh ljubezni in da bi s spoštovanjem do drugače mislečih z jasnostjo in močjo, ki jo daje Bog, znotraj tega sveta pričevali za resnico v Jezusu Kristusu.

Želim ti vse dobro!
BTBpM

brat Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja