ČE NE POSTANEŠ KOT OTROK…

Torek, 7. 7. 2015

Hvaljen Jezus! Mir in dobro!

Uf, kako hitro je minil čas od zadnje objave. Kljub temu, da je veliko verjetnosti, da ste  še tisti zvesti bralci, ki ste do nedavna – kljub velikim časovnim vrzelim – vztrajali pri obiskovanju tega bloga, obupali, bom napisal par vrstic. Najprej zato, ker mi dobro dene, če takole pogledam nazaj na prehojeno pot, potem pa tudi, ker vendarle upam, da bo nekoč nekdo tole prebral.
Veliko lepih stvari je Gospod storil v mojem življenju v zadnjih mesecih. Naj omenim le duhovne vaje, na katerih sem dobil nov zagon v molitvenem življenju in novo hrepenenje po svetem, čistem, služenju predanem življenju. Gospod naj bo zahvaljen za to! Potem je bilo tu posvečenje novomašnikov, med katerimi je tudi naš brat Mitja Marija Ponikvar – z brati vsak dan molimo zanj, da bi bil dober, svet duhovnik!
K pisanju pa me je vendarle nagnila izkušnja preteklega tedna, ko sem s štirimi čudovitimi družinami preživel teden dni na otoku Kaprije pri Šibeniku. Koliko lepega sem doživel! Koliko novih stvari sem se naučil! Seveda sem hvaležen ženam in možem, ki kot starši z veliko ljubeznijo vzgajajo svoje otroke in vlagajo veliko truda tudi v kakovostne medsebojne odnose. Hvala vam, ker ste me tako lepo sprejeli medse!
Posebej pa sem hvaležen za izkušnjo bivanja z otroki. Dolgo, dolgo že nisem bil tako potopljen v otroški svet in ponovno sem odkril, kako lep je. Vsi, prav vsi so me oblikovali s svojo neposrednostjo,odprtostjo, igrivostjo in globino. Prav užival sem, pa naj bo pri maši, pri kosilu, pri šahu, taroku, igrah, ki jiim niti ne vem imena, kopanju, nogometu… Blagor mi, ker sem bil lahko nekaj dni otrok. Brez velikih skrbi, obdan z ljubeznijo, s časom za igro… Čeprav mi je eden izmed njih rekel, da izgledam veliko starejši, kot sem v resnici (ja, brada in trebuh pač naredita svoje), sem prepričan, da sem domov prišel malo mlajši.
Gospod Jezus, hvala, ker si nam postavil otroke za zgled. Hvala, ker se lahko ob njih učimo neposrednosti, preprostosti, odprtosti, radovednosti v dobrem, novih idej… Hvala ti, Jezus, tudi za vse starše sveta, ki so otroke sprejeli in jih z ljubeznijo vzgajajo! Hvala ti za mojo mamo in mojega očeta – vem, kako veliko sta mi dala!

Bog te blagoslovi po Mariji!
br. Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja