MED SVOJIMI…

Petek, 13. maj 2016 – Fatimska Mati Božja

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro!

Spet doma! V kapeli z Jezusom, v obednici z brati, z župljani v cerkvi, s teboj preko računalnika… Dobro je biti doma! Tu sem lahko najbolj jaz, tu me Gospod najbolj vztrajno oblikuje.
Zjutraj sem pri maši zagledal obraz dragocene prijateljice – z njo se res lahko vedno pogovarjam o Jezusu – in hvaležen sem bil za to srečanje ob oltarju. Tako kot sem hvaležen za dni, ki sem jih preživel v Belgiji, na obisku pri sestrini družini. Naša Nina je na praznik vnebohoda prejela prvo sveto obhajilo, zato smo se z mamo, bratom in njegovo punco odpravili na 1100 km dolgo pot. Prvič smo potovali z avtom in priznati moram, da sem se toplo priporočal v varstvo Gospodovim angelom. V njihovem spremstvu je moj brat Grega res odlično opravil svoje delo in nas varno pripeljal do Overpelta in nazaj na Bled.
Kaj mi ostaja od dni preživetih v nekoliko drugačnem okolju?
Predvsem dobrohotnost vseh, s katerimi smo se srečali. In trud Renate in Jana (to sta moja sestra in njen mož), da bi se pri njih počutili dobro. Res je, da bi si osebno želel, da bi bila njuna družina bolj povezana z Jezusom v Cerkvi, a to je že druga zgodba. Moje je, da kličem blagoslov na njih, da jih spremljam z molitvijo in sem čim boljši brat, svak in stric. Saj se trudim, a včasih si močno zaželim, da bi Gospod Jezus dobil pomembno mesto v njihovi družini.
Nočem biti sodnik, a vtisi, ki sem jih dobil, mi govorijo o tem, da je belgijska družba še bolj sekularizirana kot naša, da je v njej še težje ohraniti živo vero in da je še bolj potrebna nove evangelizacije. No, nočem reči, da smo Slovenci bolj verni, saj se o veri odloča v srcu vsakega posameznika, a vsekakor za nas kot za Belgijce velja, da je Jezus Kristus v izobilju in hitrem tempu življenja vse prevečkrat postavljen na obrobje. Pa sem spet pri misli, ki se mi zadnje tedne mota po glavi: “Nova evangelizacija je nujna in sam moram prispevati svoj delež pri njej!”
In še eno misel iz bogate filipinske izkušnje bi rad delil s teboj: “NI dovolj da sem dober človek, postati moram novi človek v Jezusu Kristusu – moj cilj mora biti svetost!”
Pa ti iz srca želim, tako kot želim sebi in tistim, ki jih srečujem, da bi bili pogumno na poti svetosti! Naj nas Mati Marija varuje in vodi!

BTBpM

br. Jaro

2 odziva na “MED SVOJIMI…

  1. Bog s Teboj, brat Jaro! Vedno znova sem hvaležna Gospodu za to povezanost s Teboj! Četudi na tak moderen način 😉
    Bodi blagoslovljen!
    t.

  2. Brat Jaro, lepo pozdravljen,
    hvala za vaše bogato pričevanje.
    Lepote meseca maja naj vas bogatijo in če le zmorete,vam privoščim
    poslušanje ptic in med travami koncert murnčkov.
    Dragica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja