KAPRIJE

Torek, 19. 8. 2014

Hvaljen Jezus!

Morda ti tokratni naslov “Kaprije” ne pove kaj dosti, če pa si že bil/a na majhnem otoku v bližini Šibenika, ki nosi to ime, pa se verjetno strinjaš, da je tam zelo lepo.
Gospodu sem res hvaležen, da sem imel pretekli teden priložnost preživeti z mladimi sestrami in brati v Kristusu na počitniškem tednu, v katerem smo doživeli cel kup drobnih Božjih objemov.
Čeprav je v resnici šlo za počitnice, pa sem kot duhovnik iz dneva v dan izkušal, kako naš Bog nikdar ne gre na počitnice – v smislu, da bi se odmaknil od nas. Morda bi pa po drugi plati lahko rekel, da je Gospod Bog vedno na počitnicah, saj so nebesa neke vrste podaljšan dopust. No, kako lepo bo v nebesih, bomo še videli, a tudi lepota življenja na Kaprijah ni zanemarljiva. Naj s teboj delim nekaj izkušenj našega počitnikovanja.
Vstajali smo zgodaj in v dan stopali s preprosto sveto mašo in hvalnicami. Dopoldne smo večinoma preživljali ob in v morju, popoldne pa je bila ob treh možnost za češčenje Jezusa v najsvetejšem zakramentu (hvala puncam iz skupnosti Emanuel, ki so nam “izborile” to milost), seveda pa tudi kopanje ni manjkalo. Večere smo začenjali z večernicami in jih potem, ponavadi, ob pogovorih, družabnih igrah, kakšni kepici sladoleda potegnili tja proti polnoči in čez. Kar se mene tiče, sem bil v najbolj zagnani tarokerski ekipi, le da mi je zagnanost malce pošla zadnji večer, ko sta punci naredili valat in z njim “močno prizadeli moj moško-tarokerski ego”.
Kaj mi še ostaja?
Pogovori, spovedi, čudovita maša ob sončnem zahodu na praznik Vnebovzetja Device Marije, veliko smeha, Darinkine pesmi, predvsem pa lepota in odprtost vsakega posameznika.
Kaprije so kraj, na katerem res lahko izkusiš, da preprostost osvobaja, da bližina osrečuje, da Kristus povezuje v skupnost, kjer je življenje lepo.
Zato te, če boš kdaj imel/a priložnost, spodbujam, da tudi ti v živo izkusiš, kaj se v poletnih mesecih dogaja na Kaprijah. Verjamem, da ti ne bo žal!

Bodi dobro v Gospodu!

BTBpM

brat Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja