IN SEM ŠEL …

Ponedeljek 1. adventnega tedna, 28. 11. 2016

Rezultat iskanja slik za advent

Hvaljen Jezus! Mir in vse dobro!

Danes je precej hladen dan … Ko sem se zjutraj zapeljal s kolesom do lekarne in trgovine, me je kar nazeblo. No, zmrznil nisem in tako lahko v svoji topli sobi pišem teh nekaj misli …
Že dopoldne sem v srcu slišal povabilo, naj kaj napišem na blog, pa nisem točno vedel o čem naj pišem. Sedaj, ko se bliža večer, pa sem se odločil, da s teboj delim svoj današnji podvig.
Kot veš, mi je v precejšen izziv (beri: mi le redko uspe) redno pisati na blog. No, podobno velik izziv, če ne še večji, pa mi je skrbeti za redno fizično aktivnost. Čeprav sem se pol svojega dosedanjega življenja ukvarjal s športom, pa sem sem kot redovnik in duhovnik precej zasedel. In to ni dobro!
Tako me mnogi prijatelji, ki mi resnično želijo dobro, spodbujajo ter me celo vabijo, naj si vzamem čas za gibanje. Lahko bi rekel, da zame kar držijo besede, ki sem ji slišal iz ust neke medicinske sestre: “Duhovniki pa slabo skrbite za svoje zdravje!” In ker sem si njene besede takrat vzel k srcu, sem si na polico dal knjigo Gibanje je življenje in se odločil, da jo preberem in začnem živeti drugače. Pa ni šlo … predvsem tisti drugi, praktični del mi je vedno znova delal težave.
No, danes mi je uspelo!
Morda se ti zdi čudno, da iz take majhne stvari delam cirkus, a res sem zadovoljen, ker sem si vzel 45 minut in se odpravil na Golovec, ki je le dobrih 5 minut oddaljen od našega samostana. V roke sem vzel rožni venec, saj sem že pred leti opazil, da če se ukvarjam z naporom, ki ga moram vložiti v vzpenjanje, kaj hitro omagam. Če pa se usmerim v molitev in je moj notranji pogled uprt v Gospoda Jezusa, pa zmorem veliko več. Takšna hoja je kar dobra podoba tega, kar izkušam v vsakdanjem življenju: z Gospodom gre, brez njega omahnem. Kaj ni to že Davidova izkušnja? Pravi namreč: “Vedno sem videl pred sabo Gospoda, na moji desnici je, da ne omahnem.”
Torej, veseli se z menoj, ker sem uspel zbrati moči in poskrbeti za “brata osla”. Bog daj, da bi to postala moja stalna praksa … Te prosim, da me podpreš s kakšno besedo pri Gospodu. Hvala!

Naj te Vseljubeči, ki prihaja, da bi nas objel, osvobodil in osrečil, obilno blagoslavlja!
BTBpM
br. Jaro

 

3 odzivi na “IN SEM ŠEL …

  1. Bravo Jaro!
    Veš to ni samo problem duhovnikov. Jaz imam zase miljon razlogov, da mi ni treba skrbeti za fizično kondicijo. Potem pa se izkaže, da mi manjka, ko jo potrebujem.
    Te občudujem, da si zmogel. Morda mi bo tvoj zgled pomagal, da tudi sam kaj storim na tem.
    Bb
    Boris

  2. Čestitam,tudi sama sem malomarna za svoje telo si mi v podporo če zmoreš ti bom morda tudi jaz ki imam več časa.Naj vsemogočni blagoslovlja tvoje delo ti da moči in modrost lp Janja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja