Hvala, Jezus!

Petek, 14. 12. 2018 – god sv. Janeza od Križa

Mir in vse dobro v Gospodu Jezusu!

Ravnokar sem prišel domov … bratje, ne zamerite, če se kljub temu, da sem doma v našem samostanu v Škofji Loki, tudi na Rečiški 25 še vedno počutim doma.
Kot ponavadi sva se najprej z Gregom, ki me je pobral na blejski avtobusni postaji, ustavila na kavi pri Backu – Meta, kje si?! – ob 10ih pa sem že vstopil v mamino stanovanje v pritličju naše hiše.
Kako dobro se počutim, ko se z mami objameva in si brez besed poveva, da se imava rada. Ob moji mami sem se vedno počutil varno …
In na hitro spregovoriva par besed: o Renati, da je bila vesela paketa, ki sem ji ga poslal, o Anini bolezni in o veselju, ki ga je sveti Miklavž ob pomoči moje mami pripravil sosedovim trem otrokom. Sosedje so muslimani, a ko je človek Človek, je Kristusov do konca ne glede na zunanjo religijsko pripadnost. Tako lepe odnose ima mami z njimi. Živijo v medsebojnem spoštovanju in so pozorni drug na drugega … Gospod, hvala za to konkretno pričevanje o tvoji ljubeči navzočnosti med nami!
In ponovno sem slišal iz mamičinih ust, kako se, kadar s sosedo Rahimo nabirata gobe, obe ob vsakem jurčku, ki ga najdeta, zahvalita Gospodu s preprostim: “Hvala, Jezus!” Kako lepo: katoličanka in muslimanka, sosedi, ki se spoštujeta, skupaj izgovarjata tvoje sveto ime! Kako neizmerno uživaš ob tem, Jezus!!!
In užival si, ko sva se predvčerajšnjim z Daretom zapletla v sporščen pogovor. Dare ima zaradi ogromnega materinega znamenja po polovici telesa zelo iznakažen obraz, a ko se mi je nasmehnil, so izginili moji strahovi in stopil sem mu naproti. Gospod, prosim te, naredi iz tega mojega preizkušanega brata še enega Nicka Vujcica – ta krhki svet, še posebej mladi, potrebuje pogumnih pričevalcev tvoje ljubezni. Potrebujemo evangelij Bližine!
In užival si, Jezus, ko si poslušal moškega na kranjski avtobusni postaji, ki mi je razlagal o svoji veri vate. O trdnem prepričanju, da si ga prav ti rešil v mnogih zelo težkih preizkušnjah. In tudi jaz sem užival, ko je povedal, da že osem mesecev ne pije več alkohola … Koliko znamenj tvoje Bližine je med nami!

Jezus, hvala!

brat Jaro

Opomba:
Po premisleku in molitvi sem se odločil, da je to zadnji zapis, ki ga delim z vami prek facebook-a. Pisal bom še naprej – bolj ali manj redno – in če me boš želel/a “srečati”, si vedno dobrodošel/la na fejstbog.si.

Rezultat iskanja slik za jurček v snegu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja