Gospod, to je najin boj za mlade

… še vedno ponedeljek, 2. 7. 2018

Hvaljen Jezus!
In mir in vse dobro v Njem!

Pred dobrima dvema urama sva se razšla z mladeničem, ki bije težek boj za svobodo srca. Ganljivo ga je bilo poslušati, kako hrepeni po življenju in ljubezni, in moje srce je jokalo, ko je spregovoril o svoji temi, nemoči, verigah …
Že nekaj let sem trdno prepričan, da je boj za mlade ključna naloga v tem svetu.
V 1. Petrovem pismu je napisano, da hudič hodi okrog in išče, koga bo požrl in da se mu moramo upreti trdni v veri. A kako naj se mu uprejo tisti mladi, ki v veri niso trdni, ker Jezusa še ne poznajo dovolj, da bi mu zaupali.
Midva, draga sestra, dragi brat, se morava boriti zanje! Tako kot Epafra, za katerega Pavel v Pismu Kološanom pravi, da se v svojih molitvah bojuje za brate. Gre za boj na življenje in smrt! Resen in resničen boj! Obleciva torej Božjo bojno opravo, ki jo isti Pavel zelo jasno predstavi v 6. poglavju pisma Efežanom.

No, s fantom, saj je v bistvu že mlad moški, sva si pogledala tudi video Lifehouse (prosim, poglej ga – tu je povezava: https://www.youtube.com/watch?v=cyheJ480LYA ).

Solze …
… na njegovih licih …
… in v mojem srcu!

V Kristusu
br. Jaro

Vp 6,12

https://i.ytimg.com/vi/8VGwVtYxEy8/maxresdefault.jpg

En odziv na “Gospod, to je najin boj za mlade

  1. Dragi br. Jaro! Že dolgo se pripravljam, da bi pokomentiral tvoj blog. Z zanimanjem spremljam tvoje zapise. Všeč mi je, da najdeš čas in pogum, da vesoljnemu svetu razkrivaš svoje misli in poglede. Ko opisuješ svoje dogodivščine, se pokažeš v svoji človeški ranljivosti in pronicljivosti, vse skupaj pa občasno začiniš še s pravo mero humorja in samoironije. Kdor hoče, lahko v tvojih zapisih vidi tvoje veselje do duhovniškega poklica (poslanstva), do dela z mladimi (nikoli ne obupaš, kajne?) in navdušenja nad vsem, kar je božjega. Tvoji zapisi so kot mini pridige, širjenje evangelija na sproščen in lep način, brez žuganja s prstom in groženj s peklom (ja, tudi take duhovnike poznam, ampak, da te potolažim, nobeden od njih ni kapucin!). Z veseljem pričakujem tvoj naslednji zapis.
    Lep pozdrav,
    Franci

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja