BOŽIČ UBOGIH?!

SV. ŠTEFAN, 26. 12. 2011

Kristus se je rodil – naj raste v srcih, naj sveti v svetu!
Sprejmi ga in zasveti v Njem!

Blagoslovljen božič…
Naj te Duh okrepi za junaško pričevanje; kot pravi hvalospev v maši mučencev: v človeški nemoči kažeš svojo Božjo moč…

Moj pogled je bil na letošnji božič obrnjen k ubogim. Za to se nisem odloči sam, ampak so mi oči – in upam vsaj malo tudi srce – pritegnile stiske ljudi, ki so mi bili poslani na pot.
Nagovorile so me solze v očeh mlade, zelo lepe ženske, ki je z menoj delila svojo bolečino, ker bo na božič in na svoj rojstni dan par dni za tem osamljena. Pa tako zelo si želi, da bi bila ljubljena..
Dotaknil se me je SMS prijateljice, ki se ji srce kar ne more sprijazniti z dejstvom, da je oseba, ki jo ima srčno rada, v teh dneh v bolnišnici in trpi, ona pa bo z ostalimi praznovala…
Pred božičem se je name obrnil oče šestčlanske družine in mi v stiski potožil, da nimajo niti za hrano, da je že ves dan brez hrane in da jim grozi izvržba iz stanovanja, ker so se njihovi dolgovi zaradi neplačane elektrike in stanarine povzpeli preko kritične točke… Če moreš, pomagaj, je sklenil najin telefonski pogovor!!!
Na božični večer sem v živo izkusil, kako dragocen je lahko “kratek telefonski obisk” pri nekomu, ki je osamljen in v veliki preizkušnji. Ko se na človeška ramena zgrnejo bolezen, nerazumevanje ljudi, osamljenost, finančna stiska… kako naj človek zdrži?!

O Jezus, saj si prišel tudi zanje, kajne? Saj hočeš tudi njim prinesti mir in življenje v obilju? Saj nisi Bog prijetnih praznovanj in romantičnega bogoslužja ob polnoči, kajne? Verujem, da si ti Bog življenja, Bog malih in nemočnih, Bog, ki vabi v mraz in temo in negotovost… O Jezus, kje si? Pridi, čakamo te?

Hvala Bogu za p. Pedra Opeko – včeraj zvečer smo z brati srkali Duha po njegovem TV pričevanju… Hvala, ker si, Gospod, po tem bratu spet vžgal delček mojega srca z ljubeznijo…
Danes sem kljub temu, da je v naši župniji velik praznik, ubog, zelo ubog pav sam… Skrivam se v svoji sobi, težko sprejemam sebe in svojo nemoč. Moja notranja tema me ovira, da bi šel med ljudi… O Jezus, saj si prišel tudi zame, saj boš obiskal tudi moje temine, kajne?

Bogat si bil, pa si zaradi nas postal ubog, da bi po tvojem uboštvu mi obogateli!

Verujem!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja