BOG, KI GOVORI V TIŠINI

ČETRTEK, 8. 8. 2013 – SVETI DOMINIK

Hvaljen Jezus!

V tej vročini je dobro narediti nekaj prepiha, pa sem se odločil, da napišem par besed na blog, ki je že kar nekaj časa čakal, da se zgodi kaj zapisa vrednega.
Tokrat bi s teboj rad delil izkušnjo Duhovnih vaj v tišini malo drugače.
Imel sem priložnost, da se skupaj s s. Metko in osmimi mladimi iskalci Boga za štiri dni umaknem v tišino k Sv. Mohorju nad Moravčami in tam izkušam lepoto tišine z Bogom, pa tudi lepoto bratske in sestrske skupnosti.
Kako dobro je videti Božje delovanje v življenju tistih, ki ga iskreno iščejo. Hvaležen sem, da sem bil lahko kot spremljevalec priča moči Božje besede v srcih verujočih. Božja beseda je res živa in učinkovita, ostrejša kakor vsak dvorezen meč in seže do srca.
Lepo je bilo živeti potopljen v Božjo navzočnost ter poslušati glas Svetega Duha, ki tako nevsiljivo, nežno, močno razodeva Jezusa Kristusa in vabi k hoji za njim.
Te duhovne vaje so bile malce drugačne, ker smo del dneva, po večerni maši med pripravljanjem večerje in večerjo samo, preživeli v bratskem občestvu, v pogovoru in sproščenem druženju. Tudi ta del našega bivanja je bil globoko zaznamovan z Božjo navzočnostjo, čeprav se je tišina prisluškovanja za nekaj časa umaknila veselemu spoznavanju darov v bratih in sestrah.
Po večerji smo skupaj pokleknili pred Jezusa v Najsvetejšem zakramentu in se ponovno potopili v zgovorno tišino v Njem.
S hvaležnostjo se oziram nazaj na te dni in prosim Gospoda, naj na pot tišine za Boga povabi še več mladih, še več fantov in deklet, mož in žena. Kličem pa poseben blagoslov na vas, dragi Anže, Jakob, Marko, Ana, Zala, Neža, Anja, Zala. Naj bo Gospod vedno z vami!

In naj bo tudi s teboj, ki to bereš! Bog te blagoslovi!

brat Jaro, kapucin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja