Žreb Ljubezni

Četrtek, 3. 5. 2018 – praznik apostolov Filipa in Jakoba

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Njem …

Večer je in čeprav sem precej utrujen, sem se odzval spodbudi mojega brata Jožka, naj spet kaj napišem na tale naš fejstB(l)og …
Ker sem pred nekaj minutami dal v pralni stroj svoj najlepši habit in čakam, da to silno koristno čudo tehnike opravi svoje delo, imam kar nekaj časa za pisanje … Tako lahko pričakuješ več kot le en zapis …

Jutri praznuje moj rodni brat Grega svoj rojstni dan. Seveda ga bom šel obiskat in mu iz oči v oči povedat, kako dragocen je zame. Tudi darilo mu bom nesel, ne skrbi!
Sem bil pa do pred parimi trenutki v zadregi, ali naj priložim k darilu tudi kakšno knjigo ali ne. Pobrskal sem med knjigami, ki jih imam na razpolago v sobi – večino sem jih kupil v loški Bukvarni – in v rokah so mi obstale tri: Zgodbe za dušo, Vsak človek je sveta zgodba in Sreča se skriva v tebi. Saj se strinjaš, da izbira res ni bila lahka, kajne?
Čeprav mojega dragega bruderja poznam že 44 let, sevedno bolj zavedam, kako velika skrivnost smo si drug drugemu. Zato sem z veseljem prisluhnil Duhu, ki mi je prišepnil, naj izvedem sveti žreb. Zamišljal sem si ga takole: vzamem tri listke, na enega napišem Grega, jih zložim in dobro premešam, prosim Svetega Duha, naj on pokaže, katera knjiga je prava za to darilo, razporedim listke po knjigah in … ena izmed kandidatk bo postala izbranka!
A ni šlo tako gladko …
Tik pred žrebom je imel Sveti Duh en drobno pripombo. Kaj pa četrta možnost? Četrta?! Ja, da ni nobena knjiga prava, da daš darilo brez knjige. Ups, na to pa res nisem pomislil … No, torej bo treba štiri listke …
Po molitvi sem s svetim spoštovanjem in v pričakovanju odgovora Ljubezni tri listke razporedil po knjigah, četrtega pa sem pustil ležati poleg računalnika na pisalni mizi. Iskanje odgovora sem začel prav pri njem. Razprl sem ga in … na njem je pisalo meni drago ime Grega.
No, Gospod Sveti Duh, sprejmem … Ti, Veliki Hudomušnež, si me še enkrat opozoril, da moje misli res niso vedno tvoje misli. Pa tudi če gre za tako majhno stvar kot je rojstnodnevno darilo.

O, da bi ti bil lahko kdaj poslušen in zvest tudi v velikem!

Vse dobro v Gospodu, draga sestra, dragi brat!

brat Jaro

https://www.mohorjeva.org/images/upload/2015/03/_shows/iz-mohorjeve-skrinje-foto-15783.jpg

En odziv na “Žreb Ljubezni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja