O, ljubi Abraham, koga vse si pripeljal s seboj …

Sreda, 19. 6. 2019 – dan, ko je vse drugače …

Včeraj sem srečal Abrahama … a ni prišel sam …
Na moje srečanje z njim so gosti začeli prihajati že v nedeljo in potem kar ni bilo konca sprevodu tistih, ki ste mi pokazali, da me imate radi … Hvala!
Vseh sicer ne bom mogel omeniti po imenih, a prav vsake besede, pogleda, spomina in molitve sem iz srca vesel. Hvaležen sem, da ste z menoj na poti Domov!
Nekatere med vami pa vendarle želim posebej omeniti …

Naj začnem pri tebi, mami … kako zelo lepo je, da si z Gregom, Biljano in Lukom prišla k nam v Škofjo Loko in da sva bila lahko skupaj v Kristusu pri evharistiji. Naj ti v hvaležno zahvalo še enkrat zapišem to, kar sem ti izrekel med mašo:
IZ LJUBEZNI SI ME RODILA. V KRSTU SI ME UMILA. V OTROŠTVU SE ZAME BORILA. V MLADOSTI ME UMIRILA. ODRASLEGA ME BLAGOSLOVILA. Mami, hvala!
Grega, lepo je biti tvoj brat. Vedno znova okušam, da me imaš rad!
In vi, dragi bratje, hvala, da me iz dneva v dan sprejemate, podpirate, dvigate, prenašate, iščete … Kako velik dar je, da sem lahko praznoval z vami!
Dragi Kaprijci, lepo presenečenje ste mi pripravili … še posebej, ker ste želeli, da najprej praznujemo pri oltarju. In de luxe blejski tarok je biser … Dragoceni ste mi!
In prišel je dan srečanja, mnogi srečanj in Srečanja!
Ob vseh voščilih, darilih, SMSih, stiskih rok … bi rad izpostavil nekaj oseb in verjetno še kakšno zraven …
Najprej vas, preizkušana sestra, ki me imate, kljub temu, da sem vas večkrat razočaral in tudi prizadel, še vedno radi …
Potem tebe, draga grešna duša, ki si me obdarila s pesnitvijo, prij…. in pivom, ki mu ni enakega …
In tebe, Eva, ki si iz srca izlila pesem prav zame in me spravila v prijetno zadrego.
In tebe, Jožko, ki si mi ponovno dokazal svojo ljubezen – lepo te je bilo videti, kako uživaš, ko praznujem …
In vaju, Gal in Severa – niti sanjati ne bi mogel, da bo naše srečanje tako nežno lepo, globoko in bogato. Najino srečanje po zadnji pesmi, Severa, je bilo ena najlepših stvari v mojem dosedanjem življenju. Sedaj vem skrivnost tvoje lepote …
In tebe, Matej, ki si mi v srcu prebral srečo in mi zaželel, da bi bil še naslednjih petdeset let tako srečen …
In tebe … ja, prav tebe … ne glej naokrog, ne išči drugega … tebe mislim in se ti zahvaljujem, da bereš moje življenje in me blagoslavljaš!

Kontra … v Kristusu, seveda!

brat Jaro (še vedno in vedno bolj živ …)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja