NA POTEH ŽIVLJENJA

SREDA, 17. 7. 2013

Mir in dobro v Gospodu!
Hvaljen Jezus!

Tokrat so me k tem zapisu vzpodbudili dogodki, ki so se kot igra življenja zvrstili pred menoj v zadnjih dneh.
Pred nekaj minutami sem prejel SMS znanca, o smrti 27-letnega dekleta, dopoldne sem sprejel žalujočo ženo in njenega sina: njun mož in oče je nepričakovano odšel h Gospodu v 53-letu življenja. Kako krhko je naše življenje…
V petek smo pospremili k počitku mojo teto Marjano. Po letih boja z rakom je onemogla in se tiho sredi neke noči poslovila od svojih najbližjih in tega življenja. Kako nemočni smo, ko potrka smrt. Kako velika tolažba je vera v večno življenje, zaupanje v Gospoda, ki je Gospodar življenja in Vseljubeči.
A v teh zadnjih dneh v mojem življenju ni govorila le smrt.
V soboto sem bil po milosti Božji lahko uradna priča Cerkve na poroki drage prijateljice, ki je res dolgo hrepenela po moškem, ki jo bo lahko osrečil. Kako dobro je prepoznati Gospodove stopinje na poti dveh, ki se najdeta in skupaj stopita na življenjsko pot. Bodita blagoslovljena, obilno blagoslovljena!
Tudi v nedeljo sem bil služabnik življenja. Krstil sem dvoletno deklico Laro in ji s tem omogočil vstop v Božje življenje in življenje Cerkve. Hvala, Gospod, ker svojega nevrednega služabnika uporabljaš za tako velike reči.

Hvala, Gospod Jezus, ker si usmiljen in potrpežljiv z mano in ker me vedno znova kličeš na pot spreobrnjenja. Hočem ti služiti, hočem biti tvoj – še veliko bolj, kot sem bil do zdaj.

Bodi/te dobro, resnično dobro v Gospodu!BTB

brat Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja