MOJ NOVI DOM …

Sobota, 5. 8. 2017 – god Marije velike oz. snežne

https://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/6C543F10CD0D1380C1257E980041EBC6/$FILE/Kredarica320.jpg

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

No, pa sem doma …
Včeraj sta me moj brat Grega in mami pripeljala v Škofjo Loko. Ob prihodu sem bil precej zmeden, tako da sem v avtu pozabil kar nekaj svojih stvari in se je moral Grega še enkrat vrniti.
Če sem povsem iskren, se še ne počutim domače, čeprav so se bratje z br. Jožkotom na čelu zelo potrudili s toplim sprejemom. Enostavno potrebujem nekaj časa, da se navadim na loški samostan – res je velik – in zaenkrat sem še najmanj zgubljen v svoji sobi, ki sem jo z novomašnim križem, čudodelno ikono Bogorodice iz samostana Mesić pri Vršcu ter kipoma Brezmadežne in sv. Frančiška že uspel nekoliko udomačiti.
Spal sem dobro – kljub vročini – in ko je bilo potrebno vstati v nov dan, mi ni bilo težko. V loškem samostanu se dan začne zgodaj. Ne sicer tako zgodaj kot nekoč (spomnim se, da smo v času, ko sem bil kot ponovinec mesec dni v Škofji Loki, začenjali z molitvijo že ob 5.20), a prva maša je že ob šestih. Le kdo skoraj sredi noči pride k maši?! Ja, tukaj je kar nekaj vernikov, ki redno začenjajo dan z zgodnjo sveto mašo pred službo. Tudi danes se nas je zbralo tam med dvajset in trideset. Zapisal sem “se nas je zbralo”, ker sem bil tokrat tudi sam pri maši zgolj kot vernik. Dobro mi je delo sodelovati v bogoslužju “z druge strani oltarja”, moliti skupaj s sestrami in brati in se postaviti v vrsto za sveto obhajilo.
Po maši so bile na vrsti hvalnice in bratje tudi tu nismo ostali sami. Skoraj vedno se nam pridruži kdo iz občestva, ki se zbira ob oltarju, in tako še z molitvenim bogoslužjem skupaj hvalimo Gospoda.
Moje prvo loško jutro pa se je tudi nadaljevalo intenzivno. Z brati Bernardom, Pavletom in Mihom smo pozajtrkovali ter malce poklepetali in že je bil pred menoj nov izziv: spovedovanje. Pred in med mašo ob osmih sem bil na razpolago v spovednici v hodniku pred kapelo sv. patra Pija. In ne zaman. V živo se lahko okusil, da to, kar pravijo bratje, ki že dalj časa živijo v Škofji Loki, drži: v loškem koncu je še veliko spovedi. Bogu hvala!

K tebi Gospod iz srca dvigam svojo preprosto molitev:
“Gospod, naj bo dobro orodje v tvojih svetih rokah!
Naj delim in živim tvojo usmiljeno ljubezen!”

Hvala, ker bereš … in ker zmoliš kaj zame!

BTBpM
brat Jaro

Rezultat iskanja slik za confession

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja