KRŠČEN SEM

PONEDELJEK, 14. 1. 2013

Krščen sem – Bogu hvala!

V zadnjih dneh sem se pripravljal na krst dveh deklic, Estere in Anamarije. Pred menoj se je ponovno odprl čudoviti zaklad krsta.
Ko sem premišljeval o milosti, ki jo imamo kristjani, sem vedno jasneje čutil hvaležnost, da smem in morem živeti iz svetega krsta. Gospod me je nepreklicno, za zmeraj vzel za svojega!
Kako škoda je, da na dejstvo, da sem neizbrisno zaznamovan z Božjo ljubeznijo, večkrat pozabim. Mi je v spodbudo zgled Martina Luthra, ki si je v življenjskih preizkušnjah večkrat ponavljal: “Baptizatus sum! Krščen sem!” Spomniti se na to, da od krsta naprej pripadam Gospodu Jezusu, da ne živim več jaz, ampak Kristus živi v meni, je res lahko vir moči in olajšanja.

No, krst je bil lep.
Še posebej zato, ker je bil podeljen v občestvu, ki se res trudi živeti vero in Jezusovo ljubezen prinašati sodobnemu svetu. Gre za skupnost Emanuel, eno izmed mladih, a cvetočih poti duhovnega življenja v katoliški Cerkvi. Res sem vesel, da sem lahko nekaj uric preživel med njimi.
Bog daj, da bi bilo med nami vedno bolj živo hrepenenje, da bi se krstna milost v polnosti prelila v naše življenjske odločitve, da bi živeli kot ljubljeni, živeli kot krščeni.

Vse dobro ti želim!

BTBpM

brat Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja