IZ TEME V SVETLOBO

Ponedeljek, 23. 6. 2014

Hvaljen Jezus! Mir in vse dobro!

Včeraj sta me prijatelja opomnila, da že spet zelo dolgo nisem nič pisal na blog. Kar zdrznil sem se, ko sem spoznal, da se res že od marca nisem nič oglasil. Pa ne da ne bi imel časa, časa imam dovolj, le neka čudna otopelost srca se me je polastila in mi vzela veselje do pisanja, občasno pa tudi veselje do življenja.
No, kakorkoli že, včeraj je moje srce spet radostno zaigralo. Kaj se je zgodilo?
V Škocjanu pri Novem mestu je skupnost Cenacolo obhajala desetletnico obstoja v Sloveniji. Ker je tudi v moje življenje Cenacolo prinesla veliko svetlobe – dvakrat sem bil tam: prvič leta 2003 tri mesece in potem še leta 2011 pol leta – sem hotel biti zraven, ko se praznuje.
Praznovanje je bilo preprosto, tako kot je v skupnosti navada. Najprej rožni venec pred Najsvetejšim, potem pričevanje in sveta maša, na koncu pa še pogostitev in nekaj programa. Na prvi poglaed nič posebnega!
V Cenacolu so posebne predsvem oči fantov in deklet, ki so v skupnosti, ali pa so jo že zapustili. V njih odsevajo novo upanje, veselje, pogum… Vse tisto, česar pred vstopom v skupnost niso imeli, ker so jim droga in druge življenjske težave ukradle veselje do življenja.
Tudi včeraj je bilo lepo videti in slišati, da je mnogo tistih, ki se srečujejo s fanti iz slovenske hiše, močno nagovorjenih. Res je, ob njih se tudi mi spreminjamo na bolje, postajamo boljši ljudje in bolj goreči kristjani. Bog ima sploh v Cenacolu prvo mesto, vse govori o njem: lepo urejena kapela, v kateri se fantje pogosto zadržujejo, prizadevanja za pristne medsebojne odnose, odpovedi vsemu nepotrebnemu, lepo urejena okolica…
Sam sem se ob včerajšnjem praznovanju spomnil mnogih sklepov, ki sem jih naredil ob prihodu iz Cenacola. Večina je obstala nekje v preteklosti. Morda bi pa res moral – tako kot me večkrat podraži Toni – ponovno za kakšen mesec v skupnost, da se naužijem duha spokornosti, preprostosti in veselja. Po drugi plati pa si sam pravim, da imam tudi v naši redovni skupnosti veliko priložnosti za takšno življenje. Le izkoristiti jih moram bolje!

Želim ti veliko veselja v Gospodu! In če boš kdaj v težavah, če ti bo kdaj zmanjkovalo življenjskih moči, je Cenacolo pravi kraj za ponoven začetek. Tam te Gospod resnično lahko popelje iz teme v svetlobo!

BTB

brat Jaro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja