DRUŽINA IN ŽIVLJENJE

Ponedeljek, 13. oktober 2014 – dan zadnjega prikazanja Device Marije v Fatimi

Hvaljen Jezus!
Mir in vse dobro v Gospodu!

Odločil sem se, da moram izkušnjo preteklih dni deliti tudi s teboj. Vse prevečkrat se namreč zgodi – vsaj meni – da pustim, da gredo Božji darovi mimo, ne da bi se ustavil ob njih in se Gospodu ustrezno zahvalil zanje. Naj bo torej ta moj zapis preprosta zahvala Vseljubečemu za čudovita dneva na seminarju za zakonce v Crikvenici.
Vedno, kadar se odpravljam na takšne ali podobne seminarje imam malce treme – moje zaupanje v Božje delovanje je pač še premajhno. In tokrat, čeprav sem bil samo “pomožno osebje” v zakramentalni “čistilnici” (beri: spovednik), je bilo tudi tako. Kadar se namreč srečam s sestrami in brati, ki si prizadevajo resno hoditi za Gospodom Jezusom, se vedno zavem svojega oklevajočega šepanja za Njim. A takoj, ko uspem odtrgati svoj pogled od samega sebe in se zazreti v Gospoda, se v srce naseli mir.
Torej, bil sem v Crikvenici.
Tema seminarja je bila: Midva, sol zemlje in luč sveta! Vilma in Dani Siter, ki sta vodila seminar, sta bila tudi tokrat čudovito orodje v Božjih rokah, orodje, ki je šibko, a v Njem postane močno. To sem lahko živo začutil, čeprav nisem slišal nobenega izmed njunih govorov. Dovolj so mi povedali obrazi in besede tistih udeležencev, s katerimi sem se srečal v zakramentu sprave. Bogu hvala, dela je bilo precej! A če Gospod pošlje služabnika na delo, mu da tudi moči, da ga dobro opravi!
Pri takšnih seminarjih mi je najbolj všeč, da je Gospod Bog zelo jasno v središču. Ne glede na temo, je verjetno vrhunec nočno češčenje Jezusa v Najstvetejšem zakramentu, pri katerem se zvrstijo pari skozi vso noč. Kar mi poleg tega ostaja še močno v spominu pa je mož, ki niti nima zakramentov, pa je z neverjetno odprtostjo sprejemal vse, kar mu je bilo ponujeno. Sveti Duh resnično veje, kjer on hoče!
Tako se, kljub malo krajši noči s sobote na nedeljo, danes vesel zahvaljujem, da sem lahko bil del tega Božjega dogajanja. Domov sem prišel okrepljen v svoji krhki veri in poživljen v svojem hrepenenju, da hočem biti tudi jaz luč sveta. Bodiva to skupaj, draga sestra, dragi brat!

Naj na koncu dodam logotip Zasveti in kratko razlago. Kdo ve, mogoče te pa nagovori…

BtbpM (Bog te blagoslovi po Mariji!)

br. Jaro Knežević, kapucin

https://www.fejstbog.si/images/uradni%20logotip%20skupine%20zasveti.jpg

Logotip “ZaSveTI” skriva v sebi Jezusove besede: “Vi ste luč sveta”.
Zasnovan je bil kot spodbuda mladim odraslim kristjanom, da sprejmejo Jezusa Kristusa v svoje življenje, mu pustijo, da jih s svojo ljubeznijo posveti in postanejo luč za svet.

Središče logotipa je TI s t-jem v obliki križa in svečko na mestu i-ja. Predstavlja Jezusa, križanega in vstalega, ki je luč sveta. Njegova ljubezen je ogenj, ki vžiga srca vseh tistih, ki stopijo z njim v zaupen oseben odnos.
“Zasveti” v sebi nosi tudi besedo “sveti” – s svetniškim sijem nad črko e – ki kaže na dar in poklic, ki smo ga vsi kristjani prejeli pri krstu: “Bodite sveti, kakor sem jaz svet”.
In končno sta tu še besedi “za svet”. Mišljeni sta kot klic naj Kristusovo luč ponesemo v svet, k bratom in sestram, ki hrepenijo po Božji ljubezni.

“ZaSveTI” je torej preprosto povabilo vsem kristjanom – še posebej mladim odraslim – naj še bolj odprejo srce svetlobi vstalega Kristusa, da jih razsvetli in posveti ter napravi za luč sveta. Tako bodi…

 

En odziv na “DRUŽINA IN ŽIVLJENJE

  1. Brat Jaro moram vam povedat , da vsakokrat preberem vaš blog in potem še dolgo premišljujem o tem kar napišete. Pred kratkim sem bila v Ljubljani in imela sem pol ure časa pa sem se spomnila na vašo cerkvico v Śtepanji vasi , bila je ravno maša i bilo je zelo lepo , prav spokojno, niti nisem veliko poslušala ampak bilo je kot ene vrste meditacija , tam se čisto umiriš.Tudi maša je bila malo drugačna kot smo je vajeni, več je bilo petja bolj umirjeno, skratka lepo 🙂
    Nisem mogla biti do konca , zaradi časa, in ko sem odhajala ste ravno stopil iz spovednice .Mogoče se me boste spomnil , ker sem vam povedala , da čakam kdaj boste spet kaj napisal 🙂
    Naj vas Bog čuva na vaši poti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja