"Imel sem krče in nisem se mogel več premikati. Gledal sem gor in prosil: 'Daj nam moči še za ti dve minuti!' Potem pa so udarili Prepelič, Blažič, Nikolić, Randolph in Vidmar. Res fenomenalno."
(Goran Dragič, MVP evropskega prvenstva v košarki 2017)

Veselimo se zmage in naslova evropskega prvaka!
Naši košarkarji so z borbenostjo in nepopustljivostjo zmogli še zadnji korak do evropskega naslova.
Iz srca jim privoščim ...

Kar me pa še bolj veseli in navdušuje pa je dejstvo, da se ti fantje ne sramujejo pred očmi vsega sveta pokazati, da črpajo moč tudi iz svoje vere v Jezusa Kristusa.
Najprej me je na tekmi s Španijo presenetil in srčno razveselil Goran Dragič, ki se je v hvaležnosti Bogu za dobro igro trikrat prekrižal. Zame je bila to javna izpoved vere ... Podobno je zaznal tudi eden izmed tistih, ki so tekmo komentirali na Twitterju, ko je opozoril, da je Dragič izvedel verski obred.
Tudi po zmagi v finalu so nekateri fantje iz ekipe jasno dali čast Bogu. Predvsem je bil nedvoumen Edo Murić, ki je v izjavi za TV Slovenijo dvakrat omenil Boga kot tistega, ki je sodeloval pri slovenski zmagi.
Zakaj vse to omenjam?
Ker sem vesel, da bodo evropski prvaki lahko otrokom in mladim vzor ne samo v trdem delu za dosego plemenitih ciljev, temveč tudi v zaupanju v Boga in moč njegove ljubezni.

Bog, bodi hvaljen za naše zlate košarkarje in vodstvo reprezentance!

 

Dodatne informacije