Moj molk ni praznina je le bolečina …

… srca, ki poka po šivih zaradi polnosti življenja,
ki pa ga ni sposobno preliti v besede …

Rad bi pisal, a le stežka stopam iz izziva v izziv.
In ko sedem zvečer pred računalnik, ne morem … Roke mi onemijo in besede ostanejo v globini …

V meni živijo zapisi, ki ne vem, če jih boš lahko kdaj bral/a.
Življenje me odnaša kot krhko lupino in plovem vse dlje in dlje … In srčno upam, da se v Jezusu pretakam v večnost!

brat Jaro

P. S. V meni živijo:
– TURISTIČNI EL CAMINO
– VINCENT, MOJ BRAT
– GOSPOD JANKOVIČ IN APOSTOL MATEJ
– EVGENIJA IN UBOGI PES
– RANE, KI SVETIJO, IN TISTE, KI SAMO BOLIJO
– BLAGOSLOVLJENA VODA BLEJSKEGA JEZERA

3 odzivi na “Moj molk ni praznina je le bolečina …

  1. Bog s teboj. Iz tvojih pisanj čutim, da si polno zaseden, da te hočejo svet in priložnosti raztrgat, tudi in predvsem te dobre. Človek bi se razdal 150%, pa je samo iz mesa in krvi in nič več kot 100%.
    Saj pomaga Bog pri teh 50%, telo pa ne pozablja, n ne odpušča , ker smo na polnem gasu.
    Še vedno velja povabilo na naš drugi moški pohod, 19.10. Vendar te ne želim trgat pri živem razdajajočem telesu. Če si res 100% prost, se nam pridruži, če ne boš pa zmolil kako za nas.
    Lp
    Bruno
    P.s. b. Joško ne more.

    • Dragi Bruno, hvala! Kako prav imaš … Žal na pohod tudi jaz ne bom mogel, vas pa iz srca blagoslavljam. Možakarji, vztrajajte! Od vašega življenja v veri je odvisno zelo veliko – v vaših družinah, župniji in Sloveniji! Z veseljem se vas spominjam v Gospodu in se veselim prihodnjih srečanj. Molite za Robija, naj Gospod v Cenacolu umiri njegovo srce in mu da moč za daritev v vaši župniji … V Kristusu br. Jaro

  2. Dragi slovenski duhovnik!
    (prav vsak)

    Gospod te je poklical za delo v Njegov vinograd, da se boš boril za rešitev duš iz primeža zla.

    To delo je zelo težko, zato potrebuješ obilo moči in vztrajnosti, saj je nasprotnik pretkan lažnivec.

    Gospod je v tvoje telo, zaradi predvidenih težkih naporov, vgradil “dizelski” motor, ki je najprimernejši za tako delo. Bencinski motor sicer omogoča več hitrosti, a ko je potreben daljši in močnejši napor, ga ne zmore.

    Toda, dizelski motor potrebuje več zagonskega toka kot bencinski. V posebej neugodnih, “zimskih” razmerah, potrebuje celo predgretje. Zaradi tega mora biti ob njem zmogljiv akumulator, ki vedno hrani dovolj energije, da motor lahko vžge tudi v zahtevnih situacijah.

    Pojavi se vprašanje, kako zagotoviti ustrezno velikemu akumulatorju vedno dovolj energije, za zagon takega motorja? Morda pa ti tega, najpomembnejšega, v šoli niso “vsadili” v srce?

    Ker gre za motor z notranjim izgorevanjem, je vzdrževanje notranjosti motorja pomembnejše od vzdrževanja zunanjosti. Zelo pomembno pa je tudi, kako poln je kolega akumulator, ki hrani potrebno energijo za zagon takega, vzdržljivega motorja.

    Če ne bo vedno dovolj poln, ne boš gotov, da si vedno pripravljen na vžig.

    Ponovno se pojavi vprašanje, kje dobi kolega akumulator dovolj energije, ki bo vedno omogočala takojšen zagon, takoj, ko te bodo potrebovali.

    To notranjo moč, dobiva akumulator pri Njem, ki je Sam vir neusahljive in življenjsko nujne energije.

    Ko ga boš vsak dan dovolj pogosto in dovolj dolgo priklapljal Nanj, boš preprečil, da bi kot tim, kdaj zatajila, saj bo Njegova energija sevala navzven, da se bodo vsi, tako ali drugače ranjeni, vedeli zateči k tebi po nasvet ali pomoč. Dovolj dolgi in dovolj kratni priklopi Nanj, bodo Vir tvoje rodovitnosti. Sicer pa boš, slej ko prej, tako ali drugače, omagal pred iztekom svoje življenjske naloge.

    Samo v Njem, je bil, je in bo, Izvir tvoje moči, zato tega nikoli ne pozabi!

    Dragi slovenski duhovnik, ob srečanju s teboj je mogoče začutiti, v kakšnem stanju sta gonilna* elementa v tebi. Prepogosto je prižgana rdeča lučka, ki opozarja na Njegovo pomanjkanje. Za svoje dobro in za dobro vseh nas, jo upoštevaj, da bodo tvoja prizadevanja prava in sadovi mnogoterni, da se bomo na koncu poti, vsi skupaj srečali na željenem cilju.

    ____________________

    *gonilna elementa: elementa, ki opravljata pogon, kar omogoča delovanje, zato morata biti v stalnem in neposrednem stiku z Virom Energije.

    PS
    Tikanje ne pomeni nespoštovanja, pač pa si na pomembnem mestu v mojem srcu, zato vsak dan molim zate.

    Tudi ti, ki pokukaš na blog brata Jarota, si naprošen, da moliš zanj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja